餐厅: 旺记冰室
资讯:

2018-12-06 1609 浏览
返学11点就黎到湾仔食呢间餐厅,平时听人讲就讲得多,自己就真系第一次食。黎到都系11点零,唔洗排队,店入面已经有几台客人食紧。入到去夥计服务态度几好。叫左个最多人食嘅叉烧滑蛋饭试下,加埋冻奶茶。黎到个饭卖相好吸引,好大碟。个蛋食落好嫩好滑,有蛋香味,应该唔系加蛋粉黎炒。叉烧偏瘦,适合我呢啲唔食肥肉嘅人啦而且份量都算多,一个人食绝对饱肚。下面啲饭有好多甜豉油汁,食落绝对唔会dry. 整体黎讲系一个好好味嘅饭,价钱唔算贵,所以性价比较高。但系杯冻奶茶就比较平平无奇啦,可能系因为加得比较多冰,第一啖饮落几香浓,但系越来越淡,我到後尾放弃左无饮到啦 食完嘅时候系打工仔lunch时间,所以舖头外面有好多人排紧队,所以就急急脚走左啦。得闲经过嘅朋友仔不妨可以试下,但系如果专门过黎排队,就唔系咁抵食啦。
叉烧滑蛋饭

2018-11-14