2020-04-02 3862 浏览
我之前听过很多人讲过海洋公园的万豪酒店,靓到不得了;同埋个buffet dinner非常高质素,可惜一直就冇机会来吃,因为长期都爆满。呢度嘅环境非常之优美,来住一天就好像渡假一样,如果单单来吃自助餐,然后就走,你可能兴趣就不大;不过如果入嚟住一晚,然之后食餐饭,一站式,就好得多。之前一直也想订这里的自助餐,不过碰巧想入嚟住的时候,自助餐咁啱系呢个时候就暂停,之前社会运动嘅时候呢间酒店嘅房非常之平,而自助餐当时都好难book。呢个自助餐咁啱系两个星期之前出返,仲可以夹埋有住房优惠,当然就要试吓。「食.住家庭乐」住宿计划系逢星期五至日晚,价格为每房每晚港币$1590 以上,包括住宿一晚和自助餐,最钟意呢个推广系主要针对周末,好似我呢啲一至五嘅打工仔就最适合。因为太期待,和朋友六点几来到,自助餐都未开始,不过看到餐厅准备都已经系赏心乐事。特别系对眼发光嘅,就系呢个期待已久嘅活蒸龙虾,呢个龙虾嘅味道同平时雪藏龙虾有非常大嘅不同,爽口就一定,而且好新鲜,最重要系有唔同嘅酱汁可以俾你配搭,我最爱系泰式汁,不过女仔真系食唔到咁多,想回本都只能系吃到多两件,不过也好满足。另外而家呢度变咗半自助餐,你唔

另外而家呢度变咗半自助餐,你唔需要再喺出边攞海鲜,每人都立即送一份海鲜,有虾有蟹脚,仲有专人送上,皇帝式享受。

车仔面吃得多,最正嘅系食花胶,冬菇和大鱼蛋,多种都同的粉面可以俾你做底,呢度嘅车仔面唔会有啲好下栏嘅材料,就咁叫花胶冬菇米都已经系高贵都不行,女士爱骨胶原的话就必会吃这个。

熟食方面有鲍鱼,鹅肝多士,乳猪和各式各样的牛扒,最正系仲有日本嘅和牛,即叫即整,入口牛味一流,鲍鱼每次攞两只,那个西柚调味都几抢镜,整体嘅热荤都不错。

鱼生刺身有好多种,基本上每种都好精彩,剩系个多样化选择已经叫人迷倒。

最好嘅系呢度嘅烧味,系应该我系全香港吃过嘅自助餐当中最好,叉烧的厚和肥美,绝对好过外面九成九的餐厅。

甜品也是说不出的好,只不过个人真系好饱,吃不了太多的甜品,只能说不要错过那个雪柜里的多种不同雪糕,我同朋友每个女仔都吃左两杯,你话几正。

呢个自助餐再配合住一晚酒店,真的不能输了,依家可能好多人都话唔会出街食,但系咁平嘅优惠无可能唔试吓。

怪不得身边的他常说有几好有几正,试过就真系无错。