2006-07-26 27 浏览
原本約同事去支持“長者餐廳”, 但同事臨時要開會, 大家決定另擇日子.結果…. 朋友C來電, 話今日剛巧在附近, 便相約食晏. 本想食西餐, 但走勻Harlan’s, PALACE IFC Caf都話full house (今日咩日子???). 結果再來這裏.大家也點了“北漁井”set, 包前菜, 沙律, 蕎麥麵, 北漁飯. 先上蕎麥麵等, 麵身煙韌, 湯底清而帶鮮, 結果被我全數清晒^^ 北漁飯有松葉蟹肉, 三文魚子, 海膽, 蟹子和蛋絲. 松葉蟹肉有兩款變化, 分別係蟹柳及一小座蟹肉山丘. 蟹肉的兩款質感有唔同口感, 但同樣蟹味十足, 唔錯!! 海膽新鮮無異味, 加大大粒三文魚子, 實在鮮味十足!! 因之前食光了碗麵, 結果碗飯食唔晒之餘亦食唔到甜品呢~

海膽新鮮無異味, 加大大粒三文魚子, 實在鮮味十足!!

因之前食光了碗麵, 結果碗飯食唔晒之餘亦食唔到甜品呢~