2017-03-18 1291 浏览
之前一路以为"山下菓子"系日本品牌, 原来系香港品牌黎既😛佢主打好多卡通主题既甜品,例如roll cake, macaron, 曲奇,朱古力等等,卖相同包装真系好靓好吸引😍。另外仲有卖一啲日本直送既甜品,咁啱起fb 见到介绍好正,就买左两个cake食饭时同亲朋戚友试一试😚。首先系北海道千层忌廉蛋糕,班戟皮真系好薄。第一啖食落去感觉好似食紧云呢嗱雪糕咁。个cream 真系非常滑同creamy!!! 上半层cream 比较重奶香不太甜,下半层cream 就食到香甜既云呢嗱味,小小一件已经满足味蕾,多食就会腻。😋跟住呢个仲正,就系北海道牧家芝士蛋糕。面头有层薄脆焦糖,系好似沙糖咁幼细,咬落脆卜卜有惊喜。微酸既芝士同焦糖既香甜味好夹,但又唔会好漏。个蛋糕虽然好细个,但其实每人一小件已经啱啱好,好满足😋两样都好好味,下次试埋佢其他自家甜品先😚

😋
千层忌廉蛋糕
北海道牧家芝士蛋糕
两样都好好味,下次试埋佢其他自家甜品先😚
千层忌廉蛋糕
北海道牧家芝士蛋糕