2015-10-05
本身已經好肚餓,等左個Fd成街等左勁耐,打去又唔聽,唔理喇都係去食嘢先!見到呢間好靚,知價錢唔係特別平,都唔理喇,照入,企咁耐,要好好享受下!叫左個煙三文魚蛋沙律牛角包 配 熱朱古力latte同法式梳乎厘西多士 配雲尼拿雪糕係!一於食飽先算!煙三文魚蛋沙律牛角包($58) 配 熱朱古力($35)個牛角包都幾大,不過自己習慣食側邊啲嘢先,好中意個沙律用左黑醋,側邊既粟米片好得意,係紅色既,食落無平時既咁咁咸,兩嘢食哂。好!到主角,wa個牛角包好脆口,外面個酥皮做得好好,入面keep到軟熟,蛋沙律同煙三文魚個味無搶到,同時食到兩種材料既味,個蛋沙律仲要厚到差啲有幾次掉出黎,真心爆料咁滯,煙三文魚食落唔係俾cheap既貨,魚油係真係有鮮味,而唔係臭既,成個包咁樣match落真係好正,啖啖都有好多料係個口度,一個包對於原本好肚餓既我,其實都差唔多夠。熱朱古力黎講呢,個奶如果打返無咁熱,會甜返d就好味d法式梳乎厘西多士 配雲尼拿雪糕($58)但係貪心的小狗總係叫多左個甜品,一個人真係好難挑戰,建議2人share。個西多士真心有梳乎厘既feel,入面個蛋槳係剛剛熟,所以好軟滑,雪糕係自己整既,入面
係!一於食飽先算!
煙三文魚蛋沙律牛角包($58) 配 熱朱古力($35)
熱朱古力黎講呢,個奶如果打返無咁熱,會甜返d就好味d
法式梳乎厘西多士 配雲尼拿雪糕($58)
但係貪心的小狗總係叫多左個甜品,一個人真係好難挑戰,建議2人share。個西多士真心有梳乎厘既feel,入面個蛋槳係剛剛熟,所以好軟滑,雪糕係自己整既,入面仲有埋好香既雲尼拿籽,唔係街買既雀巢貨haha,有個糖漿個味好特別,食唔出咩水果味,係街唔似有得買,應該自家制,個西多士點糖漿好夾好好味。
最後飽到爆咁走左去行街,希望下次個fd唔好又遲到,我一定捉埋佢黎食!