2021-03-15
喺旺角想搵間茶餐廳食個下午茶,跟住上Open Rice搵到呢一間茶餐廳,見佢有成160個,咁就諗住實冇死,決定試一試佢。⚠️由於係平日下午茶時段,餐廳確實唔多人,樓面只係得一個夥計,但係一入餐廳已經行開左,唔見人,完全係自助,自己搵位坐,自己攞餐牌。想落單時,我地仲要企起身,行近廚房位叫個夥計過嚟落單。正常茶餐廳唔係一坐低就會有個夥計過嚟俾杯水嘅咩?💢💢叫咗個夥計過嚟嘅時候,我同朋友好清楚咁樣落單,叫咗個T5瑞士脾配薯條,同埋T2,跟餐叫咗兩杯熱奶茶。個夥計幫我哋落單嘅時候,好似精神恍惚咁,拎住紙筆,但係又唔見佢寫字,只係點頭。點知到最後T5 個餐等咗好耐先到,仲要係落錯咗變左炸脾🤷🏻♀️🤷🏻♀️ 佢仲要同我講話:「已經整咗,你食炸脾啦」⚠️發現原來個夥計係唔識中文字,佢會望住個餐牌扮明,但唔會寫單,完全係靠記性........ 後尾有另外幾枱嘅單,都係錯漏百出,要靠個廚師出嚟親自落單同改單.........好唔掂⚠️食物質素方面,茶餐廳最普遍嘅「港式奶茶」極難飲,係我人生中飲過最難飲嘅奶茶!!!!完全冇茶味.........好似係水溝奶加兩滴茶⚠️極度失望!完全唔推薦任何人去呢一間度食!
T5瑞士脾
⚠️
極度失望!完全唔推薦任何人去呢一間度食!
奶茶