2017-03-14
之前同事介紹過呢間社企餐廳,一直想黎試下,今日終於有機會喇!餐廳響觀塘區工廈,黎之前已經book定位,門口見到有「甜蜜下午茶」任食甜品套餐,好似好吸引,下次一定要試下!餐廳嘅裝修比較簡單,燈光好warm好柔和,雖然地方唔大,但座位同餐檯都好闊落,坐得都幾舒服。呢度套餐有主菜、餐飲同餐湯,牛扒係我至愛,店員就推介我食今日特餐:美國安格斯牛扒,朋友叫左份西班牙黑毛豬豬鞍架配蜜糖蘋果汁,我地仲叫左黑松露蜜糖雞翼。好快店員就送上麵包,麵包好香蒜蓉味,而且好鬆軟。黑松露蜜糖雞翼,雞翼煎得好香口,黑松露香味加上蜜糖甜甜地,幾惹味。之後餐湯亦都送到,餐湯應該係蘑菇湯,有濃濃嘅蘑菇味,幾好飲。我嘅安格斯牛扒送上黎嘅時候,我真係嚇左一跳,哇,竟然咁大塊牛扒,唔止面積大,牛扒仲非常厚身,份量十足,旁邊仲有多塊薯格同埋配菜,呢個套餐真係好豐富!五成熟嘅安格斯牛扒真係啱啱好,肉質鮮嫩,配上醬汁,好食得黎仲唔膩!朋友嘅黑毛豬豬鞍架亦都唔錯,黑毛豬肉質軟嫩,配上蜜糖蘋果汁,味道幾特別。兩個套餐都唔錯同好大份,呢度環景幾舒適,我地可以邊食邊傾下計,慢慢品嚐美食,雖然食到好飽,但點可以唔食甜品呢,精選甜品只係加$12
呢間社企餐廳真係值得一試,食物、環境同服務都好好,非常期待下次試下佢地嘅甜蜜下午茶套餐!!