2021-06-22 641 浏览
心血来潮,想和朋友打边炉。“鲜入”到来,已经被餐厅环境吸引!装修似足大排档,非常有风味!感觉怀旧得黎,大热天时又唔使惊无冷气 ☺️☺️☺️☺️约数个朋友叹返个边炉啦!餐厅的座位很宽敞,坐得很舒适。 坐下来,叫左汤底先讲,今次嗌左 “浓厚原只鸡煲花胶汤”,果然好浓郁啊!汤底好足料,一滚起即刻忍唔住饮啖汤,好劲胶质,开心!仲有啲浆口添,食埋个花胶够哂滋补!绝对满足到我 喜出望外!汤底鸡肉嘅份量都好多,两个人叫左半只,食极都仲有好多件 (心心眼) 好够味而且鸡唔老好滑。 跟住就梗系 “围煮”主角--火锅料!“鲜味炸鱼皮”,太好味了 ,打亲边炉都必食。哗!索哂个花胶汤,份外惹味。无得弹 来到必食推介,就系要赞下“带子水饺” !调味刚好,食落口唔会太咸,唔驶狂饮水,仲有仲有真系有原粒带子喺入面架,值得一试再试!(心心眼) “脆鲩鱼骨腩” 直头无得弹啦,食落就知好新鲜,非常爽口弹牙!回味无穷 “蟹子虾滑”味道几好👍🏻馅料超多,一咬落去,啖啖虾肉好味,非常饱满。鲜味爆晒出嚟!!

心血来潮,想和朋友打边炉。

跟住就梗系 “围煮”主角--火锅料!