2014-10-09 1052 浏览
和公司同事本来打算在南记排下队,最后见到斜对面间檀岛无人排队,于是乎谂到无谂就走左过去~ 大家睇相都知真系吉吉地~ 不过入到去又见到好多人坐哂系度,感觉上檀岛都应该几出名丫~ 所以就即刻search下有乜好食! 第一样出名嘅系呢杯檀岛热咖啡,其实我唔系好明白点解会有人推介,难道佢地觉得热咖啡加左2包brown sugar 都系酸嘅系正常? 仲难饮过starbucks㖞..... 又由于openrice话呢度啲「窝蛋牛肉饭」唔错,咁我又order左,如图中所示,其实佢地同普通茶餐廰以至酒楼唔同嘅系佢嘅窝蛋牛肉系用一个透明碗上,做成「另上」,但老实说,我一直以来对窝蛋牛肉饭嘅认知,系用饭嘅热力整熟一只未熟嘅蛋,但呢度竟然咁特别用牛肉来整熟只蛋,真系有特式勒。最惨系其实真系麻麻地好食﹐,个汁好稀,啲牛肉散鬼哂,唉~ 食左一半都唔鬼想食,等我仲为左佢放弃左38蚊嘅午餐之选! 建议女仔嘅话可以叫减一半饭,不过无平架㖞~ 饭后,我同我同事都喊哂,终于明白呢间野喊样嘅由来!
建议女仔嘅话可以叫减一半饭,不过无平架㖞~
饭后,我同我同事都喊哂,终于明白呢间野喊样嘅由来!
2014-10-08