2019-07-02
近期工作好繁忙都放假先至可以真正抖氣,當然唔可以放過呢次機會,盡情大吃大喝!較早之前就已經book到今日同家姐去旺角食放題,我都過咗幾個月未食過喇,好掛住啲刺身同串燒我哋入到去已經急不及待點嘢食,今日都全場爆滿,但都無阻到上菜嘅速度仍然都好快,我哋點左嘢食大約5至10分鐘啲嘢食已經上枱啦個人一直係中湯嘅粉絲,嚟到當然要點半湯水飲下啦!你歡雞腳豬肉湯個味道非常之濃郁甘甜,而且唔會好油膩,有冇味精好有屋企煲嘅感覺來到當然要食刺身啦,呢度嘅油甘魚真係非常之鮮甜好味,每次嚟我都會點好多而且好快清哂,呢度嘅刺身每件都係厚切口感豐富,甜蝦都好鮮甜,而且溶雪用得好好,唔會有浸雪藏味。壽司當然唔少得我最鍾意嘅鹽燒左口魚同帝王蟹棒壽司,啖啖肉,壽司當然唔少得我最鍾意嘅鹽燒左口魚同帝王蟹棒壽司,啖啖肉,好滿足呢度仲有幾款主食都係我之前未點過今次一於試吓呢度嘅豉椒炒蜆,蜆肉無沙清潔得好乾淨,同埋豆豉味好濃郁,有少少大排檔小炒嘅感覺蒜香一口牛,牛肉好軟腍,好易咬,個調味都唔錯全消鐘我就最鍾意雞軟骨同牛舌,好有口感同埋燒得啱啱好,唔會有燶嘅感覺。嚟到呢度我每次都一定會食芝麻雞翼,咬落去肉汁必哂出嚟,外脆內嫩,我
壽司當然唔少得我最鍾意嘅鹽燒左口魚同帝王蟹棒壽司,啖啖肉,
蒜香一口牛,牛肉好軟腍,好易咬,個調味都唔錯
嚟到呢度我每次都一定會食芝麻雞翼,咬落去肉汁必哂出嚟,外脆內嫩,我同家姐都不停encore 食。
而家掀起蛋黃熱潮,呢度都有黃金蝦,蝦出面包住滿滿嘅鹹蛋黃溶,充滿鹹香味!
芝士蒜香焗蝦幾有驚喜,將蝦開邊,上面放上蒜蓉同埋半溶芝士,非常之邪惡,正
好特別呢度仲有炸鮮奶,一粒粒好似骰仔大小,薄薄嘅脆漿包住鮮奶凍,咬落去外脆內軟,散發甜甜奶香味。
辛苦一輪喺度補充體力加HP,之後又有氣力踏上工作的道路,我嚟喇~