2020-10-24
最近同同事C行經K11 Art Mall,發現咗呢間期間限定手工冬甩店ello ,冬甩控的我地當然唔可以錯過啦,除咗平時食開的甜冬甩之外,仲有鹹冬甩添,口味款式特別,創意十足~我哋點左一甜一鹹的冬甩:Mala Beef & Egg(鹹)呢款手工熱狗冬甩包外層沾滿左鬆脆的麵包糠,中間夾住幼嫰的辣味牛肉,上面仲有一隻溫泉蛋,留心蛋漿混合辣味牛肉味道好夾,口感層次豐富,外脆內軟~PBJ Semifreddo(甜) 用咗竹炭味的冬甩,中間夾住紅色的義式雪糕,愛情係士多啤梨朱古力脆皮,入面係花生mix 士多啤梨醬口味的雪糕,味道非常香濃,口感幼滑~呢度的飲品都好特別,好似呢杯 Mango & Red Dragon Fruit Soda 上面係火龍果下面係芒果,混合一齊之後口感清新又解渴~另一杯Pineapple hibiscus tea with roseberry cheese foam 味道酸酸甜甜幾特別,加埋芝士泡沫口感幼滑~其他口味都好想食呀,下次要同朋友再嚟,呢度的環境闊落,獨特的設計感打卡一流
我哋點左一甜一鹹的冬甩:
Mala Beef & Egg(鹹)
Mala Beef & Egg
PBJ Semifreddo(甜)
PBJ Semifreddo
呢度的飲品都好特別,好似呢杯
Mango & Red Dragon Fruit Soda
上面係火龍果下面係芒果,混合一齊之後口感清新又解渴~
味道酸酸甜甜幾特別,加埋芝士泡沫口感幼滑~