2022-08-04
依排睇到有人介紹依間餐廳有麻辣干鍋,仲要有黑松露!!!身為麻辣控同黑松露控既我梗係要去試試🤣店舖地方雖然唔大,但環境舒服,佈置簡單清新。麻辣黑松露干鍋🥘估唔到麻辣干鍋竟然可以加入黑松露,喺出面真係冇聽過呢個組合。黑松露香得來唔會搶咗個麻辣味,兩個味加埋好夾,完全可以滿足晒我嘅要求😆辣度唔算太勁。干鍋個底本身已經有娃娃菜同埋土豆絲,土豆絲係炒香左,食落仲有少少脆口,好正👍🏻 干鍋最少要揀四款配料,今次揀左午餐肉,椰菜花,蓮藕,蝦仔。成個干鍋份量都唔少,好似食極都仲有🤣其實見餐廳仲有日式壽喜燒味干鍋,應該唔辣既,都好吸引,但都係想試麻辣黑松露干鍋多啲,下次先試🙈見啲串燒好似幾吸引下,所以叫左幾串黎試~厚切牛舌二重奏(兩串)🐂依個真係不得了,係超級無敵爆好食!!!!!🤤🤤肉厚得黎又唔會韌 ,但又爽口,好好好食。牛舌用兩種不同醬汁處理。我唔捨得食到留左一塊最後先食🤣,雖然凍曬但仍然都好好食👍🏻👍🏻川燒經典豬頸肉🐷 豬頸肉半肥瘦,所以食入口唔會太過油膩,而且肉質又唔鞋,好Juicy😆京蔥厚燒五花腩🥩五花腩肥瘦適中,加上京蔥解清新肥膩,都好唔錯炭燒帆立貝🍢帶子不算大粒,加上孜然粉,又幾好食。辛手雞
麻辣黑松露干鍋🥘
見啲串燒好似幾吸引下,所以叫左幾串黎試~
厚切牛舌二重奏(兩串)🐂依個真係不得了
炭燒帆立貝🍢帶子不算大粒,加上孜然粉,又幾好食。
辛手雞棒肉串🐥雞肉加埋雞軟骨整成,咬落去好有口感,好鐘意食。
特調雞泡魚乾🐡燒乾到脆卜卜,再喺個面加啲甜甜地嘅再燒,好食!係會令人愈食愈想食,停唔到口,送酒一流。
飲品
荔枝烏龍冰茶🍹茶味適中唔太濃,又唔會太甜,荔枝味清淡,好香,烏龍茶和荔枝味比例恰到好處。
巨峰梳打🍇大熱天時飲落好舒服,提子味清香。
自家製袖子冰粉🍋 食完啲禁重口味既野食,食番碗凍冰冰既冰粉即刻爽番曬😌
餐廳本身主打麻辣黑松露干鍋,所以真心冇諗到佢啲串燒竟然都會咁出色,叫咗幾串完全冇一串覺得唔好食,串燒大推👍🏻👍🏻