2023-10-19
小妹近日知道位於紅磡,有間主打創意燒賣,蒸+炸😍 仲有唔同既配料+醬汁,震撼每粒燒賣味雷👍🏻呢間就係「Hidden Table 」啦😚 除咗燒賣,仲有其他特色小食,如:秘製腸粉、秘製珍珠雞、經典炸饅頭、Cajan 巨型蟹柳等😌黑松露豬肉炸燒賣🥠燒賣炸到熱辣辣,仲配有香氣撲鼻嘅黑松露醬,每嚿燒賣都被黑松露味道包圍,燒賣彈牙,感覺好特別, 無想過加入燒賣入面可以提鮮🤤味道好夾🤙🏻秘製腸粉🥚當然唔少得呢款港式美食啦,蒸完出嚟熱辣辣,加埋秘製醬汁(甜豉油、甜醬、白芝麻等)每條腸粉掛滿醬汁,口感香滑,超好味😍秘傳珍珠雞(BB辣)🐔珍珠雞每件細細嚿,沾上日式天婦羅粉再炸,炸完再添加辣椒絲、香蔥等…食落口唔油膩,外層香脆,而糯米軟糯,同樣好味😋炸饅頭🍞饅頭炸過後表皮變得粗脆,香氣撲鼻😝 饅頭內部吸收一些熱氣變得鬆軟,食起來帶點Q及鬆軟,不會乾口,加埋煉奶就相當一流🤪以港式小食黎計呢間必定上等,價錢適中,味道一流,且多款小食選擇🤩真心推介😍
黑松露豬肉炸燒賣🥠
秘製腸粉🥚