2017-12-20
經常乘搭馬鞍山線嘅朋友就會知道附近實在冇乜好食,但自從石門開始發展,愈來愈多食肆進駐,石門可以話係該區嘅美食集中地。今日又黎瑞京廣場覓食,發現呢度竟然有中式點心鋪,而且仲係創意點心,非常吸引,就二話不說入咗去。Menu上樣樣都好吸引,價錢唔算貴,兩個人嗌左$300嘢食,都夠飽。金魚餃(一條) $38 賣相精緻,當然係相機食先😍入面有爽滑彈牙嘅大蝦,清新可喜!XO醬帶子餃(三件)$38粒粒晶瑩飽滿,底下墊有粉絲,XO醬惹味微辣,是一道配搭得宜的點心!大王流沙包(三隻) $38一搣開就爆流沙,有幾滋味不用解釋😂常滿鳳爪排骨飯$36排骨飯以「福」字缸盛載,連裝豉油的瓶子都經精心挑選,富有中國風味,店家的誠意毋庸置疑。芒果芝士龍王酥(三粒) $68必點!賣相讓人目不轉睛🐲太有氣勢了🐉龍王酥色澤金黃,熱騰騰地上桌,內裏有龍蝦肉和芝士,反而不太吃到芒果味,但依然無損我對它的喜愛👍🏿一品鮑魚酥(一粒) $48奇脆鮮竹卷(三條) $28芒果布甸$28芒果肉奇多,果然不惜工本。榴槤大爆炸$24離開的時候我問店員有沒有分店,可惜暫時只有石門一間,不過相信以他們的實力,很快就會打出名堂,十分推薦大家來嚐!😋
金魚餃(一條) $38
賣相精緻,當然係相機食先😍入面有爽滑彈牙嘅大蝦,清新可喜!
XO醬帶子餃(三件)$38
大王流沙包(三隻) $38
一搣開就爆流沙,有幾滋味不用解釋😂
常滿鳳爪排骨飯$36
芒果芝士龍王酥(三粒) $68
一品鮑魚酥(一粒) $48
奇脆鮮竹卷(三條) $28
芒果布甸$28
芒果肉奇多,果然不惜工本。
榴槤大爆炸$24