2025-04-23
「氷舍 Icegreen」走文青簡約風,主打日式刨冰+鮮奶麻糬,仲有超多創意口味,今次試咗佢哋嘅 「泰式芒果糯米飯刨冰」同 「D24榴槤麻糬奶昔」真係一試愛上!😍 🥭 泰式芒果糯米飯刨冰🍧一上枱就俾佢嘅 「椰子奶蓋」吸引住!🥥 刨冰真係有包含 **糯米飯**,配埋香甜呂宋芒果肉,每一啖都食到濃郁椰香同芒果甜味,仲有啲脆脆綠豆增加口感,真係超有泰國風情!🇹🇭 我仲追加咗多一份芒果、椰果及小丸子,美味程度100分!最正係佢嘅冰質好綿密,唔會好快溶,食到最後都仲保持到層次感~ 💛D24榴槤麻糬凍飲🥤榴槤控必試!💛 呢杯奶昔真係榴槤味爆棚,用咗D24榴槤果肉打成,仲加咗鮮奶麻糬,飲落去滑溜得嚟又濃厚,榴槤香濃到好似食緊真·榴槤咁!🤤 平時怕榴槤味太重嘅朋友都可能被佢征服,甜度同冰度都可以自訂~ 餐廳亦有人氣高企嘅開心果系列,款款都好吸引,下次一定要去試吓💚
泰式芒果糯米飯刨冰
泰式芒果糯米飯刨冰