2021-05-29
喺呢個MK嘅潮流商場入邊搵到呢間好得意嘅餐廳無論店外店內來都好多打卡位!連餐枱上面嘅餐巾都印有圖案,趣味十足,而且好有心!仲要好有共鳴😂餐牌嘅名超有創意,要睇埋下面嘅材料先清楚知道食咩🤣呢度嘅氛圍令人食得好開心好啱同朋友聚餐!餐牌總類多樣化,沙律Pizza飯麵都有,主打泰式fushion菜😍香茅雞翼 (half)半份有8件單骨雞翼,單骨好方便食,亦都更加入味!炸得好香脆,外脆內軟,最緊要係上菜嘅時候熱辣辣,好惹味!今次我哋試咗避風塘味,香辣香辣,味道不錯,越食越想食。記得抹咀嘴墨魚卡邦尼配巴馬火腿個名超搞笑,但係又真係好中point😂因為食完真係會成個咀黑晒😂平時通常見到墨魚汁意粉或者卡邦尼意粉,未見過combine🤣雖然用咗墨魚汁,但係卡邦尼意粉嘅味道都唔會被蓋過,好balance,又幾夾。忌廉同埋墨魚汁嘅味道都食到👍🏻意粉嘅texture都值得一讚👍🏻有口感,煙un得來唔會太硬。巴馬火腿份量都大。整體不錯😋冬陰功大蝦比薩個人超推介呢度嘅Pizza😋味道同埋質感都好出色。薄身pizza,個底好香脆!芝士勁rich,多到可以拉絲!冬陰功味都好出,fusion得來都保留到泰式風味。而且材
無論店外店內來都好多打卡位!
餐牌嘅名超有創意,要睇埋下面嘅材料先清楚知道食咩🤣
呢度嘅氛圍令人食得好開心
好啱同朋友聚餐!
香茅雞翼 (half)
半份有8件單骨雞翼,單骨好方便食,亦都更加入味!
記得抹咀嘴墨魚卡邦尼配巴馬火腿
忌廉同埋墨魚汁嘅味道都食到👍🏻
冬陰功大蝦比薩
個人超推介呢度嘅Pizza😋
味道同埋質感都好出色。薄身pizza,個底好香脆!
而且材料都好豐富,除咗大蝦爽口新鮮之外(而且每件Pizza都有大蝦!),配埋車厘茄,菇,洋蔥,味道開胃又好味!
呢個食物質素唔錯,而且環境靚,又有創意,啱晒打卡。見到6:00開始已經越來越多人!下次同朋友聚會可以再encore👍🏻