2022-09-26 996 浏览
环境算细但招呼又唔太差,见佢招牌主打鲷鱼汤就梗系叫两碗试下啦⋯⋯其实食得鲷鱼汤沾面都预咗会咸,但真系唔会咸到完全食唔落。我平时去街食沾面系永远唔会浪费个汤,但呢碗汤我真系一羹都唔可以食多,咸到系好似到咗一碗盐落去。虽然食得出汤底有好浓嘅鱼味但真系碱到苦。仲有叫咗一碗黑蒜油叉烧鲷鱼汤拉面,呢碗汤虽然冇沾面咁咸,但都一样比出面嘅拉面汤底咸好多…..叉烧好香几好食,肥瘦适中,糖心蛋几好食。另外仲有叫吉列猪扒定食和炸鸡定食,呢两样反而正常好多,跟定食𠮶碗纯白色嘅鱼汤都几好饮,但系唔钟意嘅人可能会觉得好腥,入面有两片鱼片系好滑,呢点系可以加少少分。埋单over $400虽然唔系算好贵,cash only, 但真心以后唔会再帮衬,因为我返屋企饮咗最少1L水

2022-09-25