2023-10-19
今次一行十幾個好耐冇見嘅朋友約食飯,其中一個好快就提議食家嫂一家大細,果然無介紹錯!!是間好西🥰❤️之不過,如果你同我一樣係雀仔胃,咁就唔建議嚟呢間餐廳度食啦,因為你會好蝕底😂😂😂🛶刺身船🔥🔥🔥🔥印象中好似有蟹、油甘魚、鮑魚⋯⋯鮑魚佢幫我哋切咗一半咁我哋就每個人都可以分甘同味啦!其實隻刺身船都係俾我哋打吓卡,基本上每人食兩舊就已經想佢拎走佢😂😂不過!!都叫做幾有鮮味,唔似其他連鎖放題,又薄切又唔新鮮🤦🏻♀️🤦🏻♀️🐤雞煲🔥🔥🔥中規中矩啦,煲入邊除咗雞件好似仲有豬皮,我啲朋友幾中意食!🍲任食海鮮火鍋🔥🔥🔥🔥重頭戲就係個任食海鮮火鍋,最鍾意就係食貴妃蚌,不過好快就無晒了!下次早啲嚟嘅話要提自己快快手清晒前面嗰啲嘢,就開始打邊爐咁就可以食晒所有貴妃蚌落肚啦哈哈!鮑魚相比起其他海鮮就冇咁新鮮,我同另一位朋友都夾到一隻係臭嘅🤦🏻♀️🥥椰皇燉雪燕🔥🔥🔥🔥🔥朋友話呢一個甜品係要去之前就要預先嗌定!本身都係跟大隊一齊食下,點知原來是好L正的!!雪燕下面就係蛋白,然後好食到我用匙羹刮起晒側邊嗰啲椰肉!可以嘅話我下次會食兩盅
🛶刺身船🔥🔥🔥🔥
🐤雞煲🔥🔥🔥
中規中矩啦,煲入邊除咗雞件好似仲有豬皮,我啲朋友幾中意食!
🍲任食海鮮火鍋🔥🔥🔥🔥
🥥椰皇燉雪燕🔥🔥🔥🔥🔥