2016-05-25 378 浏览
是夜经过北角的一角,见到呢个落地大玻璃,即刻爱上决定要入去食个DINNER先~呢间叫NEW YORK DINER的餐厅, 占地几广,一边是酒吧式设计有多款近期大热的手工啤添~ 另一边就设计成餐厅的格局~地方几阔落~食物嘛,由前菜到PASTA, 价钱比想像中抵有 328 / 438 的2人餐外MAIN COURSE 可以加HK$25蚊 就可以转餐 (跟汤/沙律+饮品一杯)DRINK LIST 都有两页纸,最爱个D中文名阳光下生长的朱古力 (POTTED CHOCO)那此年,眼泪咖啡 (TEARDROPS COFFEE) 呢度既上菜速度系超快的唔使一阵,全部野已经上哂枱,但我D汤都仲未饮哂~待应哥哥话跟番NEW YORK的速度㖞~ XD叫左2个MAIN COURSE 转餐沙律是朋友食的, 佢话好钟意个沙律真系有捞过,D沙律汁系均匀地沾上每块菜上~个汤系我同阿囡饮的,很浓的甘荀味~ 热溶芝士薯条上枱时已经有D失望~因为芝士实在太少了,绝对唔同想像中个种满天盖地既芝士溶浆~除左面个几条,其他都只系无咩味既普通薯条 (无落盐的,不过有跟茄汁) 同埋因为上菜得太快,食唔切,后尾D薯条冻左,变得有D
是夜经过北角的一角,见到呢个落地大玻璃,即刻爱上
决定要入去食个DINNER先~
有多款近期大热的手工啤添~
另一边就设计成餐厅的格局~地方几阔落~
食物嘛,由前菜到PASTA, 价钱比想像中抵

有 328 / 438 的2人餐外

DRINK LIST 都有两页纸,最爱个D中文名

阳光下生长的朱古力 (POTTED CHOCO)
那此年,眼泪咖啡 (TEARDROPS COFFEE)
呢度既上菜速度系超快的
唔使一阵,全部野已经上哂枱,但我D汤都仲未饮哂~
待应哥哥话跟番NEW YORK的速度㖞~ XD

叫左2个MAIN COURSE 转餐
个汤系我同阿囡饮的,很浓的甘荀味~
热溶芝士薯条

同埋因为上菜得太快,食唔切,后尾D薯条冻左,变得有D硬~

黑松露杂菌扁意粉
呢个扁意粉比较样,黑松露酱浓淡适宜,唔会太咸
D汁亦均匀地沾系每条意粉度,唔会水汪汪~

近排好爱食汉堡,叫左呢个

BLT BURGER

呢度BURGER 有得拣跟薯条/薯角/墨西哥脆片
我当然拣左好少有既跟墨西哥脆片啦~
BURGER 嘛,其实有少少失望,汉堡牛肉实在有点儿生 (记忆中落单时无问到要几成)
食落口感OK, 唔会生到食唔落
但可惜是,成个汉堡无咩味~ 就连牛味都无乜~
烟肉亦煎得有D硬~ 有少少失望~

阳光下生长的朱古力 POTTED CHOCO

造型好似盘栽咁得意~
其实系热朱古力,我觉得甜度可以,朋友觉得要朱古力味再浓少少就更好~

呢个芒果奶昔真的超爽~

很久没有饮过奶昔这个邪恶的东西~劲幼滑, 好香甜~
本黎已经好饱, 但女人,点都有食个甜品先会收手
玻璃框放满了靓靓的甜品,见到都流哂口水,又点忍得口呀~
叫左左EARL GREY CAKE~
造型系全羸了~
质感好似硬身少少的MOSS咁~滑滑地~
食到淡淡的茶香~
就是略嫌茶味不够浓,变得甜味较突出。
如果茶味更浓,可以食多2件添呀~

坐系如此新式装璜的店铺,望住对面的旧区,别有一番滋味~
2016-05-18