2019-09-13 1051 浏览
今日落紅磡見客,接近晚飯時候客戶兼朋友話一齊食飯,話要帶我去間好野試下,有好東西食我一定要去試試。由舖頭行到寶其利街有間 「龍門冰室」,見他推門入去心想餐廳?餐廳都有好野介紹。餐牌上菜色都頗多選擇,有是日晚餐、常餐、焗飯、扒餐,韓式加日式都有齊,細食朋友仲有奄列煎扒餐各色各樣, 我們各自點了自己食物再加一客小食。見到冰室都有拉花工藝咖啡,跟餐仲不需另加錢,平日愛飲黑啡的我,今晚貪心一點來cappuccino , ☕️ 呷了一口有點驚訝,味道香醇順滑,咖啡與鮮奶分量及溫度都恰好,原來餐廳真有好野試喎!👍店員為我們來個羅宋湯,這碗超大羅宋湯酸甜醒胃,重點多菜少肉。👍🍴牛肝菌汁海鮮意大利飯 $67賣相吸引先用鼻子聞一下陣陣焗飯焦香,已引得我急不及待了,滲透牛肝菌汁的意大利飯盡是精華,飯粒軟硬質感合我口味,這碟牛肝菌汁海鮮意大利飯成功俘虜我的味蕾!😋海鮮中最吸引是二大件魚塊,非常厚大肉質仲好鮮甜,其次大蝦同青口都不錯。👍🍴星級雜扒餐 $97朋友是大胃王食肉獸,這個星級雜扒餐有一大件牛扒,雞扒,香草腸,帶子,煙三文魚份量十足,還有意粉底,不用十分鐘他便KO 了🤣!我試了塊牛扒,牛味濃口感豐富。🍴土

勁大碗羅宋湯😋

🍴牛肝菌汁海鮮意大利飯 $67

厚切魚塊

🍴星級雜扒餐 $97
超抵食之星

我試了塊牛扒,牛味濃口感豐富。

🍴土匪雞翼 $40
朋友不夠飽找來靚女店長問有什麼推介小食,靚女店長耐心介紹幾款人氣小食,最後我們決定土匪雞翼。
剛炸起土匪雞翼陣陣香氣非常惹味,外層是秘製香料,內層肉嫩有汁,食得我倆都滋味無窮。

朋友果真無介紹錯冰室都可以有如此美食,果然臥虎藏龍,位靚女店長仲非常親民街坊一樣好親切。
每人平均 $100,飽到傻了!
2019-09-09
厚切魚塊