2023-04-12
出到旺角,一定要同朋友食啲性價比高、食物出色的地方,唔可以浪費食野嘅Quota😆😆 初見雖然係小店,但食物選擇眾多,想食咩都滿足到😝 🐗初見香草吉列牛 ($138)配有白飯同溏心蛋,我就加左$8轉稻庭烏冬 (或者可以轉拉麵)🤭香草吉列牛面層有一層薄薄嘅綠色香草炸漿包住舊牛,牛肉嘅色澤好靚😍食之前用舊鮮牛油起塊石板上 ‘起鑊’ , 就可以落塊牛慢慢石燒,生熟程度自己控制。食落唔算好濃香草味,同牛味好balance, 而且肉質鮮嫩軟稔,超正😌😋餐盆仲付有兩款調味🧂,幼鹽及鹽醬,但就咁食都已經好好味。 🍲安格斯牛肉鍋(味噌湯配白飯) $88呢個鍋嘅性價比真係無得比😎😎,賣相和材料豐富,有好多菜、金菇、豆腐、鳴門卷、獅子狗、蒟蒻等等。仲有大大份安格斯牛,🥩雪花脂肪分布夠平均,唔係一般好多肥膏嘅肥牛。牛味都算濃郁,而且都係軟滑爽口,口感唔錯。有一個蒜味醬汁配料,更加惹味。 各款主食可加$38升級套餐,刺身一客+湯品(可選擇日式麵豉湯或南瓜湯)+熱茶刺身每件都好肥美,而我地選擇左香滑嘅南瓜湯,好味
初見雖然係小店,但食物選擇眾多,想食咩都滿足到😝
🐗初見香草吉列牛 ($138)
餐盆仲付有兩款調味🧂,幼鹽及鹽醬,但就咁食都已經好好味。
🍲安格斯牛肉鍋(味噌湯配白飯) $88
刺身每件都好肥美,而我地選擇左香滑嘅南瓜湯,好味