2020-04-19 64 浏览
地方阔落,坐得几舒服👍🏻尼间泰国餐厅主打船面和串烧小食,面类方面有蛋面、米粉、金边粉和河粉可以选择,我地就嗌咗比较少有既蛋面食👅✨和牛汤面($63)船皇汤面$58再+$5 upgrade做和牛汤面,份量超多🤩质素唔错,完全无筋,厚度适中而且肉质软腍,再索哂超浓既汤底食落劲满足✌🏻可惜汤底太浓食唔出和牛本身既味 扣咗少少分😢上面仲有块炸猪皮,几香口,依间汤底好食过越南汤河果类既汤底好多,牛肉味劲浓望到个色水都知咩事🤪 依间绝对会翻啅但下次会唔upgrade试下其他𩠌🤣✨鸡翼鸡丝捞面($48)个人认为尼个秘制捞面汁几好食,唔太咸调味恰当略带少少甜味,同蛋面几夹,每条面都捞到汁,食落完全唔干(无似埋一旧旧)几惹味🤤卤水鸡翼几入味,鸡丝份量几多 索埋捞面汁所以食落都几够味🤣✨泰式龙眼冰(跟餐+$15)天气开始热返,难得黎食泰国野,当然要嗌杯夏日冰凉之选龙眼冰啦🤣盛装饮品既器皿几靓几有泰国feel 🇹🇭龙眼肉几多几足料食落爽口清甜,饮落唔太甜,清凉得黎又解渴👍🏻✨椰子奶油艾尔手工啤 ($38)荣获2017年世界啤酒大赛国家金奖😎饮落清新,有少量既椰子香气,其实奶油艾尔系不含奶油🤣而原料用左稻米同

地方阔落,坐得几舒服👍🏻

✨和牛汤面($63)
和牛汤面
和牛汤面(蛋面)

✨鸡翼鸡丝捞面($48)
鸡翼鸡丝捞蛋面

✨泰式龙眼冰(跟餐+$15)
龙眼冰

✨椰子奶油艾尔手工啤 ($38)
荣获2017年世界啤酒大赛国家金奖😎饮落清新,有少量既椰子香气,其实奶油艾尔系不含奶油🤣而原料用左稻米同玉米,我就钟意饮手工啤多啲因为每次既感觉都唔同,而唔系大牌子果种一式一样既味道🤤
椰子奶油手工啤

✨猪颈肉+牛舌+牛柳粒 ($15+$18+$18)
猪颈肉十分惹味有惊喜😋牛舌一啲都唔韧香料好食🤣,牛柳粒就还好,无咩特别
串烧
2020-04-17
和牛汤面
和牛汤面(蛋面)
鸡翼鸡丝捞蛋面
龙眼冰