2020-07-01 56 浏览
印度嘢我就完全未試過,但香港依個美食天堂都有好多印度餐廳,而依間印度餐廳就見到好多評價都話好正宗,所以都同朋友試下印度嘢😛因為我地對印度菜冇咩概念,所以就亂叫咗啲嘢😂😂。叫完嘢食,餐廳就上咗嗰類似雪糕筒嘅嘢俾我地,重有幾種醬一齊㗎添。佢地啲醬有四種,有兩種辣辣地唔太識形容嘅醬,一個薄荷醬,同埋一個甜酸醬。幾個醬都同嗰個雪糕筒都幾夾,作為前菜嚟講係唔錯嘅👍🏻😛。Lentil Soup ($48),啫係扁豆湯,係印度較常見嘅湯嚟嘅,但我自己就第一次飲,飲落去我覺得幾得意嘅,飲落去幾重香料味,同平時係香港飲開嘅湯好大分別。跟住重叫咗個Chicken Biryani($108),其實啫係雞炒飯,食落去覺得好足料,而且味道都幾好,唔錯😛。我覺得間餐廳嘅佈置幾有味道,但係餐廳嘅職員未必聽得明中文,要用英文溝通,大家要注意下喇☺️。

因為我地對印度菜冇咩概念,所以就亂叫咗啲嘢😂😂。