2020-12-26 2393 浏览
身边好几个朋友都强烈推介我嚟试呢间Mamaday,今日终于都嚟试了,听讲平时好夸张的,要排队等位先食到;因为限聚令既关系,无晚市堂食,就同闺密嚟食个fast-lunch先😌嚟到门面都要确认一下系唔系,要推开门先肯定系无嚟错😂呢度除咗餐牌上盏鬼既菜式名之外,佢哋既装修设计都好有特式😍🌟都几辣既泰式打抛猪乌冬 $118🌟同个名一样,真系都几辣既肉碎炒乌冬,乌冬口感好烟韧,非一般劣质好厚粉既乌冬,应该系用咗日本既稻庭乌冬😍旁边既两大片虾片,好香脆可口,脆卜卜,加埋啲肉碎一齐食,会系另一番风味;而另外两片生菜可以用嚟做DIY辣肉碎生菜,又可以变多样另一菜式🤣🌟真心无乜惊喜黑松露意大利扁面 $106🌟有惊喜既系上面果一大棵既炸金菇,创意十足,第一次食炸金菇,又会比佢哋谂到,可以摆落呢一碟无咩惊喜既黑松露意大利面,即刻增添不少趣味,而且味道方面系香脆可口😋🌟妈Ki哑图 $38🌟英文即系Macchiato,其实即系用咗少量牛奶或奶泡加上浓缩咖啡制作而成的咖啡饮料,因为系用咗特浓咖啡做个base,如得觉得太浓,可以加入旁边既热水沟稀嚟饮,会比较易入口😆🌟Sweet Potato Latte 天然紫薯唔

🌟都几辣既泰式打抛猪乌冬 $118🌟

🌟真心无乜惊喜黑松露意大利扁面 $106🌟

🌟妈Ki哑图 $38🌟

🌟Sweet Potato Latte 天然紫薯唔太甜 $48🌟

真系唔太甜既紫薯Latte,但饮落紫薯味比较不太突出,牛奶味道盖过了紫薯,如果紫薯味再浓一点会更加出色😉
  • 都几辣的泰式打抛猪乌冬