2015-01-12 748 浏览
铺头细细,装修简单既金田家,竟然系九洲得奖名店! 一于等我试试有几好食芽菜叉烧拉面 - 铜锣湾的金田家 芽菜叉烧拉面 - 软面/多葱简咗软身拉面,呢碗面不得不提既系佢既猪骨汤底,味道好浓,呈奶白色,感觉好真材实料,好肯定唔系加味精既,要煲到咁既味相信花咗好多时间同心机拉面叫了软身,但可以再软少少~ 另外芽菜份量足够,追加多葱又真系多到成碗都系叉烧同样一流,大大块得来又唔会太厚,刚刚好,而且系半肥瘦叉烧,平日食烧味都钟意食半肥瘦,日式叉烧当然唔例外! 今期有溏心蛋送~ 真系好贴心XD 溏心蛋够溏心,非常好味,蛋汁系咁流出来,而且蛋黄味浓,呈金黄色~餐厅环境干净,自己更喜欢他们以樽装汽水取代罐装,不错不错,果然名不虚传!​

芽菜叉烧拉面 - 软面/多葱
芽菜叉烧拉面 - 软面/多葱