2020-06-17 39 浏览
近期好想食慢煮,見到黃店list上面有呢間慢煮餐廳,再睇下OpenRice ,發現佢都有幾多好評 於是就入左上環食佢喇~安格斯頂級平鐵扒 $118 普慶坊呢間分店有好多野都鐘意用木板上,就例如呢塊扒。塊扒隻色好靚,入面仲係粉紅色嘅,唔會太老太韌,好香嫩,而且咬落去嘅時候仲有肉汁,加上佢上面嘅香草,好靚仔。美式煙烤豬仔骨 $118 呢份豬仔骨總共有三件,呢間嘅豬仔骨好夠味,BBQ醬嘅味道好香,骨肉容易分離,而且唔會太乾!炸蕃薯條 $28 睇緊OpenRice嘅時候都見到好多人推介呢個,出面比較少見炸蕃薯條,見佢又幾得意咁所以我哋就嗌左,點知一出到黎,佢比我預期之中更加好味,外脆內軟,加上蕃薯甜甜地嘅味,好快就清晒佢。芝士忌廉菠菜苗 $32 芝士忌廉同埋菠菜苗呢個配搭係永遠都冇得輸嘅。佢嘅菠菜苗好嫩,加上表面焗過嘅芝士,真係太邪惡,食幾多我都得😭慢煮紅酒梨配意大利雪糕 $38 慢煮需要長時間去整,但係慢工出細活,呢個慢煮紅酒梨冇令我失望。色澤靚仔,食落有淡淡紅酒香,而且雪糕亦好香滑,咁嘅價錢就食到,仲有啲乜嘢好挑剔?草莓醬比利時窩夫配意大利雪糕 $38 另外嘅呢一款甜品我都十分滿意,窩夫焗

安格斯頂級平鐵扒 $118
普慶坊呢間分店有好多野都鐘意用木板上,就例如呢塊扒。

美式煙烤豬仔骨 $118

炸蕃薯條 $28

芝士忌廉菠菜苗 $32

慢煮紅酒梨配意大利雪糕 $38

草莓醬比利時窩夫配意大利雪糕 $38
另外嘅呢一款甜品我都十分滿意,窩夫焗得好香脆,加上慢煮草莓醬同埋雪糕,一冷一熱嘅感覺令人回味