2023-12-09 491 浏览
:sᴏғᴛ ᴛʜᴜɴᴅᴇʀ📍 sʜᴏᴘ ʙ, ɢ/ғ, 𝟹𝟷 ǫᴜᴇᴇɴ's ʀᴏᴀᴅ ᴇᴀsᴛ, ᴡᴀɴ ᴄʜᴀɪ之前一直都系得外卖店嘅sᴏғᴛ ᴛʜᴜɴᴅᴇʀ终于开咗堂食啦,舖头近金钟太古广场3期𠮶边,水泥装修sᴛʏʟᴇ有种简约感觉,全间舖都系落地大玻璃,采光十足啱哂有日头嘅时间过嚟ᴄʜɪʟʟ吓打吓卡🥐 ᴜɴɪᴄᴏʀɴ ᴘᴜғғ (ᴘɪsᴛᴀᴄʜɪᴏ) $𝟹𝟺成个外型就好似旧式饼舖嘅忌廉筒顶部有层黑朱古力包住个ᴘᴜғғ 酥皮松化入面系满满嘅开心果吉士酱 味道都浓郁嘅🥐 ᴘɪsᴛᴀᴄʜɪᴏ ᴄʀᴏɪssᴀɴᴛ $𝟺𝟻哗 食落觉得都几惊艳吓 酥皮好脆好松化 香浓牛油味 好钟意呢个口感!包上面有层开心果好似菠萝包皮咁入面又系夹住满满嘅开心果酱堂食仲会翻热俾你 更加出色🍮 ᴄʀᴇᴍᴇ ᴄᴀʀᴀᴍᴇʟ ᴅᴀɴɪsʜ $𝟺𝟾丹麦酥加埋焦糖鸡蛋布甸 呢个包净系可以堂食冇想像中咁出色两者唔算太ᴍᴀᴛᴄʜ酥皮都系好脆好松化 鸡蛋布甸就正正常常不错🥤ɪᴄᴇᴅ ᴘɪsᴛᴀᴄʜɪᴏ ʟᴀᴛᴛᴇ $𝟻𝟻开心果味再浓少少就好了🍪 巨大蝴蝶酥 $𝟸𝟿呢个蝴蝶酥超级巨型咬落去都系非常松脆 佢地嘅酥皮真系几出色食落

sᴏғᴛ ᴛʜᴜɴᴅᴇʀ

成个外型就好似旧式饼舖嘅忌廉筒
顶部有层黑朱古力包住个ᴘᴜғғ 酥皮松化
入面系满满嘅开心果吉士酱 味道都浓郁嘅

🥐 ᴘɪsᴛᴀᴄʜɪᴏ ᴄʀᴏɪssᴀɴᴛ $𝟺𝟻
哗 食落觉得都几惊艳吓
酥皮好脆好松化 香浓牛油味 好钟意呢个口感!
包上面有层开心果好似菠萝包皮咁

🍪 巨大蝴蝶酥 $𝟸𝟿
呢个蝴蝶酥超级巨型
咬落去都系非常松脆 佢地嘅酥皮真系几出色
食落又唔会太甜
ᴜɴɪᴄᴏʀɴ ᴘᴜғғ (ᴘɪsᴛᴀᴄʜɪᴏ)
ɪᴄᴇᴅ ᴘɪsᴛᴀᴄʜɪᴏ ʟᴀᴛᴛᴇ
ᴄʀᴇᴍᴇ ᴄᴀʀᴀᴍᴇʟ ᴅᴀɴɪsʜ