2021-04-15 228 浏览
岩岩过左冬天,积落唔少脂肪,夏天就快到啦,要加快脚步减肥先得!晚上做完运动,想搵d light food食,经朋友介绍就黎左依度试啦!见到有捞面沙律(妈咪面),睇落好似好得意咁喎,咁就试下啦将妈咪面整碎,加蕃茄、洋葱、芫茜,再加酸汁和辣汁一起捞,真系出乎意料既清新!所有嘢都系生嘅,包括妈咪面。脆脆既妈咪面,配上爽口洋葱蕃茄,加上芫茜青青的味道,口感很好!我自己原本都唔锺意食洋葱,平时无论生洋葱熟洋葱都唔食,不过依度嘅生洋葱我一啲都唔抗拒好神奇。令整碗沙律昇华的是它的酸辣汁,超级开胃,令人不禁一啖一啖咁样食落去好锺意佢个辣,食到到最後尾都真系有啲料到真系啱晒做完运动食,又可以顶肚,又唔会觉得肥。有时试吓新野都几好好呀,又发掘左一间好店。佢地d饺子好吸引,不过唔想做完运动就即刻食淀粉,留返下次试!

见到有捞面沙律(妈咪面),睇落好似好得意咁喎,咁就试下啦

好锺意佢个辣,食到到最後尾都真系有啲料到
捞面沙

真系啱晒做完运动食,又可以顶肚,又唔会觉得肥。

2021-04-15
5 分钟 (外卖自取)
捞面沙