2017-10-16 1220 浏览
例牌一坐低就叫咗乳豬先,想未食其他嘢之前有靚靚脆豬仔做前菜一上嚟果然不失所望!例牌份量幾足,足足有六大片乳豬皮,切得好完整,下底墊咗唔少連骨嘅乳豬肉皮燒得勁脆,係食過芸芸乳豬當中皮最薄嘅,而且皮下脂肪更係唔多成塊乳豬皮好薄好脆,一啲都唔邪惡,食落更加有啲似食緊台式豬肉紙嚟呢度必定要叫嚟試下有啲想食龍蝦,但又唔想食太辣,所以冇揀到香辣龍蝦煲,而係揀咗上湯龍蝦辣酒煮東風螺都有做特價$138,好似好抵咁用鐵鑊上嘅辣酒螺有風味之餘,滿滿嘅酒覆蓋哂全部螺,溫度好好保留而且佢嘅辣汁真係唔係人咁品,辣得非常,足見佢係用咗好多辣椒落去煮螺都好厚肉,隻隻都有返咁上下大小,食落唔會韌,幾抵食仲有啲暖胃嘅感覺,冬天嚟食嘅話一流莧菜浸豬潤用料好豐富,奶白色嘅湯入面有莧菜,芹菜,草菇,杞子,薑,完全辟走哂豬潤嘅騷味豬潤粉得嚟幾彈牙,處理方面一定落咗唔少功夫,莧菜又夠新鮮,好菜好肉咕嚕肉雖然唔係冰鎮,但係外皮嘅糖衣好脆,酸甜醬完全覆蓋住每塊肉同埋青紅甜椒,好入味而且骨頭唔多,多數都係排骨肉,真材實料最後就係啱啱講嘅上湯龍蝦,龍蝦唔算厚肉,但係勝在煮得入味,醬汁又濃又稠密先用油爆香過嘅龍蝦,加埋上湯,帶出龍蝦肉原來
例牌一坐低就叫咗乳豬先,想未食其他嘢之前有靚靚脆豬仔做前菜

嚟呢度必定要叫嚟試下

辣酒煮東風螺都有做特價$138,好似好抵咁

螺都好厚肉,隻隻都有返咁上下大小,食落唔會韌,幾抵食
仲有啲暖胃嘅感覺,冬天嚟食嘅話一流

而且骨頭唔多,多數都係排骨肉,真材實料

先用油爆香過嘅龍蝦,加埋上湯,帶出龍蝦肉原來嘅鮮甜,亦都有少少蝦膏嘅甘香

食完今餐,完全體會到係廚房默默耕耘嘅師傅嘅功力,希望下次再嚟都可以食到呢度正宗嘅中式菜