2019-09-19 164 浏览
是日经openrice订座,仲有9折优惠。因为订左位,去到即入得,虽然星期一黎,但都几多客人,坐满哂甘滞,所以想食最好订座,甘就唔怕要等位。入到去点餐,因为同行朋友都唔太食得辣,所以点既辣度都系BB辣,佢分唔辣、BB辣、小中大辣,我个人黎讲当然辣得唔过瘾,下次再食会拣中辣。我地一行3人点左酸菜鱼,虽然我地都算早到7点入座,但果时鱼款已经得返黑鱼同剥皮鱼可以拣啦,甘唯有拣左剥皮鱼啦,另外点左啲小食share,派对口水鸡同埋酸辣土豆丝,因为怕唔饱,又点左一个金牌酸辣水晶粉share。先讲小食先。派对口水鸡真系好唔掂,佢系唔冻又唔热,系暖既,果食物温度好尴尬,然後口水鸡得啲麻酱味,鸡件肥又多皮冇咩肉,肉鞋口,份量相当少,好唔抵食,真系我食过最差既口水鸡,会俾1星佢。然後果酸辣土豆丝超有惊喜,炒得够香,无论一上枱即食,定食完一轮冻左再食,果阵香气镬气都仲系到,炒得够乾身唔油,酸辣度恰到好处,唔错会俾4星。再黎果金牌酸辣水晶粉,酸辣味够,水晶粉爽口,不过无论眼宽肚窄,点多左野,搞到果水晶粉最後都有啲浪费左,但真系几好食,夹啲水晶粉捞酸菜鱼啲汤,一流,会俾3星。到杯野饮啦,朋友们都一致点左冻既蜜语

派对口水鸡+金牌酸辣水晶粉

酸辣土豆丝

到杯野饮啦,朋友们都一致点左冻既蜜语水果茶,水果茶唔算太甜,加上入面都有啲水果可以食,充分解到下川菜既腻。
蜜语水果茶

终於到主角酸菜鱼,鱼种拣左剥皮鱼。酸菜鱼好食,不过遗憾系拣左剥皮鱼,朋友们都一致认为搭其他鱼会好食啲,可惜我地点餐果时已经得返剥皮鱼同黑鱼,到我地食左阵已经得返剥皮鱼,大家都相视而笑甘讲一定系剥皮鱼最唔好食先会有净,而且剥皮鱼都唔平,都要238蚊,所以更加唔值。甘唔计鱼种,果酸菜鱼入边都有唔少配料,3个心单食呢个我谂已经好饱,最中意果汤,浓郁得黎又唔会太油腻,饮落去好舒服,俾4星。
酸菜鱼(剥皮鱼)

整体黎讲,服务唔错,虽然都坐满甘滞,但店员们反应都快,回应得快,到埋单收钱果位店员,态度好好,仲笑住叫我地下次再黎,值得一赞。食物又好食,岩哂中意食辣既人,连唔太食到辣既人都岩食,坐得又舒服,下次会再黎!

2019-09-16
酸辣土豆丝
酸菜鱼(剥皮鱼)