2019-09-08 1288 浏览
女朋友一直都好钟意去一啲精品优雅比较少人嘅咖啡室度食饭 嚟到上环行到攰攰哋嘅时候见到呢间装修简约嘅咖啡店就入咗去食晚餐餐牌上有几款意粉 三款主菜套餐 而最特别嘅就系个咖啡menu 入面有晒唔同咖啡嘅介绍同埋比例份量 即使唔识咖啡名都可以即刻知道佢嘅成分 几贴心嘅准备辣海鲜墨鱼汁意粉 ($88)成个意粉沾满住黑黑嘅墨鱼汁 系呢度漆黑嘅菜式 入面蕴藏咗唔少嘅海鲜 包括墨鱼圈 蟹柳 洋葱同埋蚬肉 食落嘅感觉都几有惊喜鹿儿岛半吋牛扒套餐 ($188)上碟嘅时候非常大份 除咗有鹿儿岛牛扒之外 仲有薯条,沙律同埋日本荞麦面日本酱油荞麦面 味道酸酸咸咸 好有醒胃嘅感觉薯条炸得好出色系厚切粗身嘅薯条主角牛扒就不得了 煎得好靓卖相认真不错 生熟程度就比较熟 所以唔好咁就唔会特别juicy但系反而可以感受到 鹿儿岛牛肉嘅味道Hot chocolate 热朱古力 & 蛋白柠檬批(跟餐) 跟餐饮品就嗌咗朱古力 咖啡师仲特登拉咗一个靓花畀我添甜品就喺蛋糕柜入面选择咗蛋白柠檬批 味道酸酸甜甜 比较适合钟意食酸嘢嘅朋友Lemonade 柠檬特饮而我正正就系钟意食酸嘢嘅人 点少得饮番杯柠檬特饮呢 非常清凉解渴

辣海鲜墨鱼汁意粉 ($88)

鹿儿岛半吋牛扒套餐 ($188)
日本酱油荞麦面 味道酸酸咸咸 好有醒胃嘅感觉
薯条炸得好出色系厚切粗身嘅薯条