2020-01-21 2168 浏览
我同老公都系1月生日,所以再次出动揾好野食~朋友介绍有间新开食铁板烧兼有好多清酒的餐厅,所以胆粗粗上去试试。冷静:环境系典型中环Fine dining的餐厅。一入门口有一排排雪柜放咗好多款清酒。餐牌唔系好多野食,只有2,3页。热情:员工,师傅们会亲切为你介绍清酒,食物既食法,唔系单纯只系上菜,服务。唎酒师介绍完点左一支易入口,清淡的有气清酒。头盘:吞拿鱼腩多士,吞拿鱼肥美鲜嫩水菜沙律:沙律菜+炸薯丝,看似简单但配上特式酱汁开胃无比。辣味芝士枝豆:好有特色惹味刺身拼盘:摆盘精致到好似一盘美丽的花卉咁:有2款白身鱼+慢煮八爪鱼主菜:香煎带子配红椒汁,大大只刺身带子煎到啱啱好,鲜味无比,配上红椒汁非常夹羊扒配羊肠,当羊扒在铁板上煎时,整间餐厅都散发住羊味,以为会好骚,食落却只有羊肉的油香。慢煮油鸭肶: 鸭肶慢煮左,保留肉汁系𥚃面,外皮煎到香香脆脆紫苏叶清酒煮蚬:蚬肉大大只,唔系一般既细蚬,啖啖肉。食完饮埋个汤充满紫苏叶清香味海胆蟹肉炒饭:非常欣赏师傅炒饭既技巧,炒饭面仲加左炒滑蛋同大大份海胆。我成日以为食铁板烧系唔饱的,但我真心错了。呢一餐,真系饱左成晚。值得一赞的系餐厅无加一服务,系希望大
我同老公都系1月生日,所以再次出动揾好野食~
餐牌唔系好多野食,只有2,3页。

唎酒师介绍完点左一支易入口,清淡的有气清酒。

头盘:吞拿鱼腩多士,吞拿鱼肥美鲜嫩
水菜沙律:沙律菜+炸薯丝,看似简单但配上特式酱汁开胃无比。

辣味芝士枝豆:好有特色惹味

慢煮油鸭肶: 鸭肶慢煮左,保留肉汁系𥚃面,外皮煎到香香脆脆

值得一赞的系餐厅无加一服务,系希望大家欣赏餐厅既食物,员工的服务可以将欣赏化做员工的奖赏。

咁有品味的餐厅文化,你话点会唔系冷静与热情呢?

唯一觉得不足系菜式好似暂时少左dd.......
2020-01-13
庆祝纪念