2018-01-17
呢日晏就同朋友經過利東街呢邊,見到呢間新開既港式冰室裝修得光猛闊落,所以就入去坐低睇下有咩好食除左有每日唔同既精選午餐之外,當然有得單點食物啦同時亦有提供幾款固定既常餐,而我就正正俾呢個“女人的浪漫”HKd$68吸引左啦呢份“浪漫”有齊我中意既元素:讚歧烏冬、鰻魚、菜同温泉蛋當中鰻魚既質素有驚喜啵,厚身肥美又無乜骨,食落相當唔錯而忌廉菠菜煮得都唔錯,忌廉汁唔會好漏而啲菠菜仲好甜添而朋友就要左個“鮮茄芝士焗豬扒飯” HKd$68試左塊朋友既豬扒,一啲都唔嚡,加埋鮮茄既調味,開胃之餘又幾好味啵朋友跟餐要左杯凍檸茶,而我見到有樽裝鮮奶就即刻簡左佢啦係食既期間不停見到有麵包蛋撻keep住出爐,所以最後我地都忍唔住叫返個“蛋撻”HKd$6同“菠蘿包”HKd$7一齊share食呢到既蛋撻係酥皮蛋撻,岩岩出爐熱辣辣,好難唔好食架啵而菠蘿包都同樣係出爐無耐,外層既菠蘿皮鬆脆而不過甜,麵包又軟綿綿“廉而有信”四大字既橫額掛上喺冰室既正中位置,我希望餐廳可以做到之餘,同時都可以提醒大家廉潔謙信既重要喔
除左有每日唔同既精選午餐之外,當然有得單點食物啦
呢份“浪漫”有齊我中意既元素:讚歧烏冬、鰻魚、菜同温泉蛋
當中鰻魚既質素有驚喜啵,厚身肥美又無乜骨,食落相當唔錯
而忌廉菠菜煮得都唔錯,忌廉汁唔會好漏而啲菠菜仲好甜添
而朋友就要左個“鮮茄芝士焗豬扒飯” HKd$68
朋友跟餐要左杯凍檸茶,而我見到有樽裝鮮奶就即刻簡左佢啦
呢到既蛋撻係酥皮蛋撻,岩岩出爐熱辣辣,好難唔好食架啵