2025-04-22
之前已經食過呢間餐廳,覺得幾好食,今次係再訪呢間西班牙菜裝修以紅色為主,充滿異國風情,而且空間感大,坐得寬敞舒適。餐廳有各式各款嘅西班牙小食主菜,我哋揀咗set dinner唔使諗乜都有當然唔少得仲有Sangria蒜香辣椒煮大蝦,個大蝦非常出味,大蝦上面仲鋪上煮過嘅蒜蓉,食落好香口,值得一讚佢連個蝦頭都好多蟹膏,超鮮甜呀!旁邊仲有啲多士,點埋蒜蓉一齊食都幾滋味生蠔大大隻,食落鮮甜,食完再飲旁邊帶點微辣嘅cocktail又幾襯火焰燒帶子,職員會係你面前燒燒個帶子🔥🔥除咗視覺享受,燒帶子嘅質感滑嫩,加上龍蝦汁個調味唔錯黑毛豬Ham配蕃茄包,伊比利亞橡木果餵飼嘅黑毛豬,唔算油脂多同肉質偏結實,蕃茄包個人覺得唔算太襯ham,呢個就中規中矩吧慢煮烤乳豬配椰菜仔及蘑菇,西班牙食嘅烤乳豬,外皮整得非常脆薄鬆化,肉質嫩滑而且中間帶有一層薄薄嘅油脂感,油香平衡,配埋側邊嘅椰菜仔同蘑菇一齊食配搭得宜西班牙海鮮飯有魷魚、蝦、蜆肉,份量都算幾多,飯粒帶小小濕潤,加埋檸檬同沙律醬甜品係cheese cake & chocolate churros,Chocolate Churros 配埋雲呢拿雪糕,將舖滿糖粉同
甜品係cheese cake & chocolate churros,Chocolate Churros 配埋雲呢拿雪糕,將舖滿糖粉同肉桂粉嘅churros點上微苦嘅朱古力醬一齊食