2013-07-04 2482 浏览
网上得知Lobster Bar and Grill有龙虾下午茶,但只到6月...所以火速打电话去订台,只有29号有台, 好彩又比我系最后一日食到到左星期6放工放1 PM, 和同事即为龙虾飞出金钟, 因一早已订台,无需排队3:30 pm入坐,细心男侍应为我拉椅就坐, 再为我们讲解TEA MENU, 我们亦很快决定选定二人份的下午茶只系等左5 mins就上菜了 (因为好赶先去到,真系pat pat都未坐暖就要食野xd)Scone都系要趁热食有奶油和士多啤梨果酱可以选择  (奶油明显无上次洲际个个咁肥)同上次一样既系, 我地影相都影左10 mins~~影相期间,我的order的black tea到了全银器茶具!!系好靓但好重=3=饮左一啖茶之后发觉自己选择错误!!!太浓了!!!Scone我真系趁热食所以无影相~~都系有原味和提子干两款, 因我的好同事唔食提子干, 我就只系食左提子干味的Scone但感觉同洲际个个一样咁好味<3再黎就系咸点的部分龙虾黑鱼子脆筒: 味道鲜甜,不过可能我食左Scone先食佢,脆筒林左由左上开始~~三文鱼软芝士黑麦包:芝士味浓,配三文鱼好正 龙虾肉三文治:啖啖

龙虾盛宴
Scone都系要趁热食
同上次一样既系, 我地影相都影左10 mins~~
影相期间,我的order的black tea到了
black tea
全银器茶具!!系好靓但好重=3=
饮左一啖茶之后发觉自己选择错误!!!太浓了!!!

Scone我真系趁热食
所以无影相~~
但感觉同洲际个个一样咁好味<3

再黎就系咸点的部分
龙虾他他黑鱼子脆筒
龙虾咸点
由左上开始~~
三文鱼软芝士黑麦包:芝士味浓,配三文鱼好正

龙虾肉三文治:啖啖龙虾肉,这个超级好食

龙虾牛油果三文治:喜欢牛油果的质感,和龙虾很相衬,也是好味之选

鹅肝三文治: 鹅肝好滑,令第1次食鹅肝的我爱上了<3

最后就系甜点的部分
甜点
一共有8款...我又无影晒相就食,所以只有5款上左镜

我都唔会每款讲,但总括一句:
无特别,无惊喜,唔系好好食,极普通
(分分钟美心d西饼重好食过佢)

结尾: 今次食晒咸点+甜点都只系饱左7,8成...比起上次洲际,明显今次无咁油腻
环境舒适, 但就无左个靓景

希望Lobster Bar and Grill会好好改善甜点的部分!!

报告完毕~~~

2013-06-29