2020-09-28
今日一大早就出咗旺角拎野俾個客,連早餐都食唔切,交收完就同同事去咗附近嘅「阿四車仔麵」醫一醫五臟腑先。由於小妹同同事都無早餐嘅關係,所以唔小心就嗌到成台都係,但我地完全無浪費食物,好勁呀😆😆咖喱魚蛋+冬菇 + 溏心蛋湯烏冬(麻辣醬)- 溏心蛋係小妹必食名單top 1之選,流心蛋黃好Jeng 呀😍 車仔麵一定唔少得咖喱魚蛋,咖喱汁香濃有少少辣,魚蛋都幾彈牙。食得辣嘅朋友可以試吓哩到嘅麻辣醬,店家好細心咁用隻匙裝住,食客可以自行決定辣度,唔好睇哩到細細匙咁呀,其實都幾辣吓嫁,不過勁惹味🤤蘿蔔+冬菇+魚片頭+辣豬皮湯米線 (腩汁)- 同事大讚個蘿蔔話好甜又無渣,辣豬皮其實係咖喱豬皮,豬皮索哂d咖喱汁,無得頂呀!我地仲叫咗幾款小食,款款都係$20-$25 咋,最有驚喜嘅係唐揚炸雞同吉列蠔,估唔到「阿四」嘅炸物都好高質,即叫即炸,出到嚟仲係熱辣辣又脆卜卜,但咬個去仲有肉汁嫁喎,完全唔會乾爭爭。
咖喱魚蛋+冬菇 + 溏心蛋湯烏冬(麻辣醬)
蘿蔔+冬菇+魚片頭+辣豬皮湯米線 (腩汁)