2010-02-26 209 浏览
噚晚心血來潮想去食印度野, 猶疑去呢間好? 抑或再去幫另一間常去的印度餐廳好 ? 最終, 我們決定再來這間一試 ... 其實個多月前也幫襯過的, 印象不太突出, 但絕對好過另一印度餐廳在於亞士里道, 起碼我們沒有勁口渴.說回, 可能我們太早晚餐, 未有人幫襯所以我們包場食, 哈哈.前菜有微暖的黑胡椒薄脆片, 配上3種醬料來醮食, 很醒胃. 我們還 re-fill 了一次呢.昨晚試了以下菜色 :Samosa 素咖喱角 $38跟其他印度餐廳一樣, 咖哩角外皮幾厚. 不過呢間的咖哩角都幾香口. 厚厚的外皮住薯仔及青豆蓉.雖然係經油炸, 但不會覺得油膩, 幾好味.Tandoore mix 燒烤雜錦鐵板拼盤 $142. 大約有一隻小雞脾(尚算嫩滑), 兩件雞胸 ( 偏乾 ), 兩條肉卷 ( 其中一條係羊肉唔羶. 另一條真係唔多知道係乜 ), 一隻蝦 ( 霉得很 ), 一舊肉 ( 又係唔知係乜, 不過很硬, 咬了小小頂唔順, 放棄了 !! )伴菜以椰菜絲同洋蔥絲, 整體上不太吸引的.Vegetarian $65呢個係餐牌上沒有的, 我們想吃辣一點, 所以侍應先生介紹這個.豆角/薯/莒蕃茄/青
最終, 我們決定再來這間一試 ...

昨晚試了以下菜色 :

Samosa 素咖喱角 $38

Tandoore mix 燒烤雜錦鐵板拼盤 $142.

伴菜以椰菜絲同洋蔥絲, 整體上不太吸引的.

Vegetarian $65

豆角/薯/莒蕃茄/青豆再配上橙色汁的醬料, 味道不太辣反而有些甜味.
原本打算用來醮 roti / naan 來食, 效果一般, 可能汁太小, 咖哩味又唔突出.

Raita 青瓜乳酪 $ 36

常溫的原味乳酪, 加入切得很小的青瓜. 沒有乳酪味, 外貌似一碗白色的忌廉湯. 最後我也用來醮上roti / naan 來食, 效果反而有驚喜.

roti / naan, @16

好味, 尤其是 naan. 算是吃過數間印度餐廳最好食的. 也是這一餐最好食的.

整體上, 環境無疑是不及亞士里道那兒的好, 但價錢/食物也好過她.
但呢間唔係我食過最好味的印度餐廳, 留待我下一次再去食清楚後, 再作中肯的評價.
2010-02-25