2019-10-23 3588 浏览
上次同妈妈黎过呢度食觉得好正,所以今次就同男主角黎食喇!呢度令我最挂住既系佢地极浓郁既绿茶同埋《特上海鲜丼》 今次嚟到见到佢哋同Sanrio有合作~成个餐厅都布置左XO同埋蛋黄哥~而且连收据上面同埋纸巾上面都会有XO同蛋黄哥😂😂《特上海鲜丼》$168入面有拖罗、海胆、赤虾、三文鱼、大大粒带子所有刺身都劲新鲜。今次就唔同上次喇,上次每一款刺身都起码有三至四片,但系今次就每样都得一片😭😭拖罗亦都冇上次咁肥美!但质素都系非常之好👍🏻👍🏻我反而觉得今次嘅海胆靓过上次,上次𠮶只比较软身😅总括嚟讲呢一个海鲜丼都真系非常推荐《海洋之盒》$148卖相都好唔错!佢个烧蚝对比上次比较逊色!帆立贝好大粒而且好甜👍🏻烧鳗鱼肉质几弹牙同肥美!油脂系口内大爆发烧海虾嘅质疑一般,虾肉几爽口但烧鲭鱼就比较普通!《必成烧肉套餐(二人)》$680《和牛肉肠》个感觉有啲似汉堡,佢嘅牛肉质地都几重,而且有啲黑椒味,够惹味!《和牛横膈膜》入口feel到d油脂渗出黎,肉质软腍得一片唔够喉😢😢😢《下肩胛肉》虽然佢唔系和牛,但佢嘅油脂都好rich!!《和牛板腱》佢系油味同肉味都够!《和牛牛小排》都系肥膏俾肉多,所以食落去嘅时候会觉得

而且连收据上面同埋纸巾上面都会有XO同蛋黄哥😂😂

《特上海鲜丼》$168
入面有拖罗、海胆、赤虾、三文鱼、大大粒带子

我反而觉得今次嘅海胆靓过上次,上次𠮶只比较软身😅

总括嚟讲呢一个海鲜丼都真系非常推荐
《海洋之盒》$148
卖相都好唔错!佢个烧蚝对比上次比较逊色!
帆立贝好大粒而且好甜👍🏻
烧鳗鱼肉质几弹牙同肥美!油脂系口内大爆发
烧海虾嘅质疑一般,虾肉几爽口
但烧鲭鱼就比较普通!

《必成烧肉套餐(二人)》$680

《和牛肉肠》

《和牛横膈膜》
入口feel到d油脂渗出黎,肉质软腍
得一片唔够喉😢😢😢
《下肩胛肉》
虽然佢唔系和牛,但佢嘅油脂都好rich!!
《和牛板腱》
佢系油味同肉味都够!
《和牛牛小排》都系肥膏俾肉多,所以食落去嘅时候会觉得油腻!肉质有啲咬口,牛味唔算特别重
《迷你鳗鱼饭》

估唔到咁细碗嘅鳗鱼饭嘅鳗鱼都非常大条~笑得都几香,但鳗鱼有少少骨而且唔算太肥美~而且鳗鱼汁唔够捞饭啊😭😭
所以想食烧肉嘅可以一试!
2019-10-23
  • 特上海鲜丼