2020-06-10 2209 浏览
第一次食呢间餐厅系荃湾, 我好记得当时佢既绿茶甜品系最出名🍵 事隔多年, 已经进化到多左咁多唔同款既食物👍🏽德国烧猪手🐷($192)呢个烧猪手非常出色, 份量十足, 而且帮你甩晒啲肉, 所以可以不费吹灰之力就食到香脆既猪手😌 猪手既皮烧到脆卜卜, 夹埋中间充满骨胶原既肥膏同埋猪肉, 超级好食呀🤤手撕猪pizza🍕 ($92)其实呢个pizza 带左少少惊喜俾我🤗 佢既pizza边好似面包既果种脆口, 薄薄既饼底上面舖满左融晒既芝士同埋满满juciy既手撕猪, 口感同味道都超级丰富👍🏽焗鱿鱼筒意大利饭🦑($138)其实佢既每样食物都意想唔到咁正😌 满满既risotto 塞满左个细既鱿鱼筒🦑 佢既risotto 偏软身, 系我钟意既果个口感😋 呢道菜既摆盘系超级artistic, 唔讲唔知以为自己食紧法国大餐😂柠檬芝士幕丝焗美式芝士蛋糕🍰($25)呢款甜品既造型系一旧卡通版既芝士🧀 虽然细细旧, 但系整得好精致🤩 柠檬味既蛋糕外层包住香滑既芝士蛋糕, 口感好有趣👍🏽 成个甜品酸酸甜甜完全唔会觉得”漏”黑糖奶盖卷蛋🥛($25)近期Beans同赏茶做紧合作, 所以出左两款联乘甜品, 而我地就

德国烧猪手🐷($192)

手撕猪pizza🍕 ($92)

焗鱿鱼筒意大利饭🦑($138)

柠檬芝士幕丝焗美式芝士蛋糕🍰($25)

黑糖奶盖卷蛋🥛($25)
近期Beans同赏茶做紧合作, 所以出左两款联乘甜品, 而我地就拣左呢款卷蛋🍰 呢两间出既联乘甜品一定冇得输😛 蛋糕既部分好松软, 卷住满满黑糖味忌廉同埋茶味啫喱, 成件卷蛋甜度适中, 中间既啫喱好爽口, 好得意

大部分既食物都会跟一杯指定饮品, 唔想饮指定饮品既话可以用减$8既优惠饮”我想和你无所事事”既饮品, 我见好多人都有用呢个优惠😚 而我地既两款甜品都系跟主食加$25💰

呢间餐厅真心好食, 而且我相信好多人都唔会陌生✌🏽 我绝对会再encore 呢间餐厅
2020-06-07
  • 黑糖姜母茶