2014-09-13 2331 浏览
之前同事极力推介金龙轩鸡煲,见佢出左团购,$98/位好似几抵食,咪买黎试下。先讲讲环境,普普通通,一般工厂区食堂。餐具尚算整洁,但地下好滑,出入要份外小心。服务态度一般,可能因为任食任饮,枱面冇摆放水杯,要问侍应生攞,第1次问攞杯,个女侍应求其指个方向叫我自己去攞,但其实果边系冇杯既,最后要再问另1个,先可以系另1个角落度攞到。至于食物,因为朋友唔食辣所以叫左唔辣,唔知系咪因为咁样,成个鸡煲只系得个汁杰,完全冇味,要求加番少少辣味,希望会d,点知待应姐姐叫我自己去调味区攞辣酱加落去,对佢呢个答案,真系O左咀。虽然系任食,但选择唔多,质数亦都麻麻,肥牛超肥,超多根,唔食也吧。到最后,唔知系果度既职员定老细生日,佢地开大个卡拉ok系度唱,不停“恭祝你福寿与天齐……”,完全冇顾及客人感受,我地亦因为佢地美妙既歌声转战第二度饮野倾计。今次用左openrice个网上订枱,谂住储下分,点知....明明到左,朋友先到亦有同佢地讲订左枱,但佢地只系不停问摆团购纸,完全忘记帮我按出席,最后虽然有再问佢地,但换来答案系....我地冇话佢知,订枱已取消,冇得储分。

2014-09-12
用餐优惠