2021-07-03 82 浏览
總結:呢餐充滿儀式感嘅吉列牛俾到我地久違嘅去旅行感覺;可惜職員態度奇差,加上鋪內較嘈吵,影響整個體驗。我地order咗東京風牛排鍋膳套餐(加一後$242),牛肉份量足,但偶有一兩塊有根。炸牛塊配合滑蛋,十分下飯。另外我地叫咗極上和牛M9後腰脊($314),份量比想像中少,而套餐上嘅時候唔會連煎pan上。如果直接食,牛嘅生熟程度類近rare ,所以我地食咗兩啖都要問職員攞個pan黎煎。隨餐附上多種醬料,我地最愛食法係將煎香嘅牛肉沾上溫泉蛋,頗惹味。套餐包飲品同甜品,飲品石榴荔枝特飲味道OK。甜品我地叫咗抹茶紅豆流心蛋糕,隨蛋糕附上gelato,蛋糕唔算流心,雪糕texture唔太gelato。另外溫泉蛋其實可以煮得流質啲,宜家蛋黃有啲凝固。以人均消費$278而言,食物質素整體一般;不得不提職員態度配不上此價位,語氣粗魯而且不甚殷勤,奈何用餐過程需要不斷搵職員(例如問職員上綠茶、落單order套餐、request煎pan、添菜),令呢餐原本充滿儀式感嘅日本嘢失色不少。

東京風牛排鍋膳套餐

極上和牛M9後腰脊

抹茶紅豆流心蛋糕

另外溫泉蛋其實可以煮得流質啲,宜家蛋黃有啲凝固。

溫泉蛋

東京風牛排鍋膳套餐