2020-10-19
相對連鎖店,我其實比較中意發掘小店。Easy Joe位於大角咀福全街,係旺角站行大概十分鐘,位置唔算太方便!經朋友介紹,今日襯假期午市黎試吓先!(lunchtime無訂枱服務,晚市有)😉.舖頭裝修行簡約工業風,今日係星期六既lunchtime,排隊既人比較多,所以我地都等左大概半個鐘!最後店員安排左近門口既高枱櫈位置俾我哋! .📌原條鰻魚蛋包飯($158)勁吸睛打卡一流📸既原條鰻魚蛋包飯😍店舖選用超大條日本海鰻,無乜骨啖啖肉,肉質挺身嫩滑,份量十足!上面嘅滑蛋份量勁足,用左5隻日本雞蛋製造,嫩滑,蛋香味又濃。加上大量木魚片,雖然木魚片偏咸左少少,但個底用翻普通白飯,中和翻個味道👍🏾.📌經典芝士洋蔥牛肉漢堡🍔配炸薯條 🍟($108)一上枱已經聞到好香炸薯條味,新鮮熱辣🤤Burger既配料有芝士🧀、洋蔥🧅、漢堡扒🐃、生菜🥬、蕃茄🍅 個包加左牛油🧈去烘,食落真係脆口😱 外脆內軟!牛肉比較失望,六成熟左右,好juicy,但無咩牛肉味!芝士灸燒過,食落好香芝士味!但洋蔥食落太生,無乜點食!.跟lunch set 可以半價升級📌凍72.5% 二世祖特濃朱古力🍫(跟餐半價 $24) 上枱時有隻玻璃杯
📌原條鰻魚蛋包飯($158)
勁吸睛打卡一流📸既原條鰻魚蛋包飯😍
📌經典芝士洋蔥牛肉漢堡🍔配炸薯條 🍟($108)
一上枱已經聞到好香炸薯條味,新鮮熱辣🤤
跟lunch set 可以半價升級
📌凍72.5% 二世祖特濃朱古力🍫(跟餐半價 $24)
上枱時有隻玻璃杯仔,啱哂打卡📸用!
朱古力漿每日用1小時全人手製,製成嘅朱古力會冷藏4小時,再用日本明治特濃4.3鮮奶沖製,濃度達72.5%,飲落濃郁順滑,仲保留小小黑朱古力既甘苦味,唔會得個甜字!另外因為佢係成枝放入雪櫃雪凍,而唔係加冰落個朱古力度,所以唔會越飲越淡,每一啖都好似第一啖甘香濃,兩個人share一枝剛剛好😍👍🏾
P.s. 如果你係食開80-90%苦朱古力,
呢個朱古力對你黎講就可能會太甜!
總括黎講,食物質素唔錯,
午市餐牌每個月會更新一次。可以一試😉👍🏾