2016-12-28 5987 浏览
计上次动漫节后临时临急黎呢度食放题有惊喜后,今次又再黎了!小妹觉得呢间放题的食物款式算多,偶然仲有推出新款式,两个钟其实唔多够食,所以餐厅更有三个钟时段可以慢慢食,当然两个钟的价钱又会再平点,小妹就食两个钟都够饱。除左划纸外,外面仲有沙律,甜品和饮品可以任拎 (请勿浪费)。第一轮先黎点左一堆寿司和卷物,每一次黎食放题就会不其然点左好多寿司,好彩底下既饭团细,食多都未至于饱!呢度既寿司有好多选择,配搭多样,仲有以jelly同水果做食材既寿司,好多人可能会觉得好怪,但食落味道系唔差,亦都几新颖。另外都钟意食呢度既烧牛肉寿司,卖相睇得,味道都唔错!今次黎估唔到仲有即叫即整既鳗鱼玉子烧 (上次唔见有),整好仲会直接送黎比你。玉子入口又滑又嫩,食落仲有蛋汁,富明显蛋香,加埋中间的鳗鱼,好食啊!他一口气食左四件,我就浅尝好喇,仲要留肚食其他野。老公话整个个疑似系日本人,话见到佢讲日文。刺身:三文鱼、吞拿鱼、希灵鱼、油甘鱼、鲍片,北海道带子、兰花蚌、甜虾、赤虾、北海道角螺和赤贝等。不过小妹都系觉得油甘鱼最好食,最食到鱼脂香;角螺咬落都几爽,其他都系普通。铁板大虾大虾size几大只,咬落爽口啖啖肉。炸

烧牛肉寿司
另外都钟意食呢度既烧牛肉寿司,卖相睇得,味道都唔错!
玉子鳗鱼烧
铁板大虾
大虾size几大只,咬落爽口啖啖肉。
炸虾天妇罗,炸粉尚算脆身,味道不错!
美国薄烧牛肉
超怀念以前金田放题的薄烧牛肉,见到呢度有梗系即点。薄牛肉内卷了点葱花,本身食落颇惹味的,但牛肉煎得较干唔够肉汁,失色了!
芝麻鸡翼
每次去放题必点的,这里炸得够干身,炸得外脆内软,好食。
烧菠萝
菠萝烧过后会更加香甜,咬落甜美多汁,不过可再烧耐少少,因为食落觉得没什么烧过!
雪花牛肉锅
喜欢这牛肉锅的汤底似寿喜烧的味道,放了简单的配菜,像娃娃菜、豆腐,粉丝,食落香甜美味!
最后仲有一人一杯movenpick雪糕作结,云呢拿、朱古力,士多啤酒,连最新的红莓奶冻味都有,不过始终都系觉得士多啤梨最好食!
烧牛肉寿司
玉子鳗鱼烧