2019-03-09 19142 浏览
今日公司聚餐黎左呢间餐厅包场食饭,我先知道原来中环码头仲有间咁靓既餐厅。一入去就有海景包围,望住个维港食饭真系好有feel。食饭之前,餐厅安排左appetizer同drink比同事边饮边倾计,appetizer个macaron同蟹肉沙律都好好食,我觉得系全部加埋dinner最好食。。。首先个头盘系龙虾鸡肉冻,唔知系咪调味太少,食落个肉冻好一般,个人觉得可以改善下个肉冻既味道。然后餐汤系蘑菇汤,呢个汤系几好饮,蘑菇打得好碎同好香。主菜系鲈鱼,唔知系咪主菜煮得太耐都未上菜,原本煎既鱼皮都软哂,而且个鱼唔系好鲜味。最后甜品系tiramisu,味道不错,不过可能冰箱解冻唔够,食中间有少少冰系入面。

然后餐汤系蘑菇汤,呢个汤系几好饮,蘑菇打得好碎同好香。