2009-07-02 163 浏览
早几日,我个ACO去咗金源度订咗只中猪,只猪要$2,380元一只.点解要订猪,咪因为早排第五组全组由一楼搬去九楼,所以,为隆重其事,老总同第五组老板,决定拍板,请大家食一餐烧猪加自助餐到会给大家.讲番金源既服务...唔错架.只猪都算准时到呀,我个ACO叫佢地送货时间系十一点四十五分,但系只见到大家乐既到会,于是我地个ACO便打电话去追,佢话已经系楼下,但上唔到黎,我个ACO叫我落楼下接佢....落到大堂,我最初见唔到佢,于是出大门迎接,终于见到个师傅推住架车,运住只猪,同埋拎住一大包纸盒,我就好识做帮佢拎住D纸盒,一齐上楼啦. 个师傅几好同细心呀,先帮我地睇下边个位置切烧猪,然后将只猪放系我地食野张枱度,等D老板一齐切烧猪,然后再拎番只猪出去LIFT 口切,因为只猪咁大,D汁会四围飞.大家一见到只猪,就流晒口水,但只猪未切好之前,大家先食大家乐既到会,食咗一阵,烧猪黎啦.个个都争住食,食食下....系㖞,我要食第四条既骨,我既ACO话,第四条同第五条既肉系最贵,而且最好味,于是走出LIFT 口,问个师傅仲有冇第四条骨,佢话有,仲即刻斩俾我,咁先叫做好既服务态度呀讲番只猪,最初我个ACO

讲番金源既服务...唔错架.

落到大堂,我最初见唔到佢

讲番只猪,最初我个ACO话,只猪好似㶶咗少少,但都OK,只猪热辣辣咁运黎,D皮当然好脆啦,而且冇臭猪味,有D烧味档D猪,有阵臭猪味,而我个ACO就话,呢只猪好靓,冇臭猪味,几好食,而且又唔肥腻,有D猪切出黎,仲滴紧油,好恐怖架,而金源只烧猪,亦当然有D油,但系可以接受,
中猪 $2,380元
2009-07-02