2018-01-06 104 浏览
早排冬至做節,阿爸話呢排興食私房菜叫我帶佢去食,哈哈。咁我就係openrice揀左幾間,最後決定呢度啦! 之後打俾店家,佢話wtsapp我因感我口味設計菜單,人頭收費,幾方便!! 又話兩個人起就可以訂。態度好好, 俾我問左好耐都好耐心咁答我。有電視睇,一路煲劇一路食飯係最開心的有湯有海鮮有肉有甜品4位用的香芒沙律大蝦球蝦球炸完之後,底層鋪滿雜果:士多啤梨、藍莓、提子等等,仲有一片芒果係面層,味道清新砂鍋大魚頭豆腐湯呢個湯好重魚味,我地每人飲2-3碗暖胃,食埋個大大嘅魚頭,真心唔錯!魚頭好新鮮,魚雲滑而不腥。鐘意飲魚湯就一定要點呢個!我媽大讚話無味精四川香辣炒大肉蟹呢隻肉蟹都幾大隻,個蟹蓋好多肉,我同店家講話要中辣左右,呢個辣度岩岩好。蒜香味重,d蒜用黎撈飯應該好好味花雕蛋白蒸龍躉球龍躉魚皮出名厚身,呢個又厚又彈,口感唔錯花雕香氣十足,個蛋都夠滑。蒜蓉粉絲蒸蟶子王每人一隻蟶子王,肉質嫩而不老,底層有少少粉絲吸晒d鮮味,好正!如果粉絲多d就好啦野生椒炒牛柳絲呢碟嘅洋蔥同埋蔥好好味微辣,醬油風味。牛肉都嫩滑上湯浸時菜時菜係西蘭花,有d野菌點綴下。淡淡地,但菜幾新鮮的! 招牌御膳炒飯呢個真心推

有電視睇,一路煲劇一路食飯係最開心的

有湯有海鮮有肉有甜品
4位用的
香芒沙律大蝦球

砂鍋大魚頭豆腐湯

呢個湯好重魚味

四川香辣炒大肉蟹

呢隻肉蟹都幾大隻,個蟹蓋好多肉

花雕蛋白蒸龍躉球

龍躉魚皮出名厚身,呢個又厚又彈,口感唔錯
花雕香氣十足,個蛋都夠滑。

蒜蓉粉絲蒸蟶子王

野生椒炒牛柳絲

呢碟嘅洋蔥同埋蔥好好味
微辣,醬油風味。牛肉都嫩滑

上湯浸時菜

時菜係西蘭花,有d野菌點綴下。淡淡地,但菜幾新鮮的!

招牌御膳炒飯

呢個真心推介!好足料,有蝦有帶子有牛,而且飯粒粒分明,有口感而且入味。雖然食到呢度已經飽晒,但我同阿爸都食左兩碗

甜品 芒果布甸

個杯好有中菜氣息
,夠滑,芒果味重!
埋單$1250+茶位$8=$1258 ,抵食呀!!