2024-05-06 138 浏览
寻日我哋一家五口去咗食饭,系我亲戚介绍嚟嘅。佢话呢间餐厅嘅海鲜好新鲜,性价比又高,所以就带咗我哋嚟试吓。我哋叫咗蒜蓉蒸元贝、无骨沙姜鸡饭、腊肠海虾笼仔饭,同埋佢哋嘅招牌海鲜蒸气火锅放题。啲元贝好大只,蒸得啱啱好,啖啖肉。沙姜鸡饭好惹味,鸡肉劲嫩滑,沙姜味配合得岩岩好。海鲜腊味笼仔饭都好正,腊肠同海虾都好多料,送埋嘅豉油都好香。最正嘅当然系海鲜蒸气火锅放题啦!我哋叫咗龙虾扇贝等等。啲海鲜全部都好新鲜,睇得出系即煮。龙虾好大只,肉质鲜甜弹牙。生虾好爽口,食落好鲜味。扇贝好肥美,啖啖肉。花蟹好膏香,蟹肉好嫩滑清甜。我哋用蒸气火锅嚟蒸海鲜,煮出黎有海鲜嘅原汁原味。蒸完海鲜之后嘅汤底仲更加鲜甜,用嚟煮粥或米线都系一流。

蒜蓉蒸元贝
海鲜拼盘
海鲜腊味笼仔饭
龙虾
2024-04-25
等候时间
6 分钟 (堂食)
  • 海鲜腊味笼仔饭
  • 无骨沙姜鸡饭