餐厅: 築地日本料理 (金百利廣場)
资讯:

前排铜锣湾好热闹, 我都黎呢头揾下食😂😂 又挂住乡下, 揾下日本菜食🇯🇵 发现呢间极高性价比小店, 入咗我黎铜锣湾嘅饭堂list!精选二人前套餐 ($298)有沙律+小食+串烧拼盘+2个主食+甜品+2杯特饮, 咁多野食, 竟然抵到咁!以为主食之外的餐点会细细份, 单知份量全部都唔细!😦蟹子沙津 : 一上碟个份量吓亲, 好大碟XD, 好多蟹子同蟹柳丝!海鲜野菜天妇罗: 小食有6款拣, 拣咗天妇罗, 有2件, 份量又系拳头咁大, 包住虾、鱿鱼、南瓜等, 外层炸粉唔厚, 好松脆👍🏻串烧拼盘: 有”烧菠萝+鸡翼+鸡柳, 烧菠萝爆汁又鲜甜, 鸡翼香脆身又唔会太油, 鸡柳都好juicy, 几高质!牛肉野菜寿喜烧: 主食4选2, 叫拣咗寿喜烧, 牛肉好多又唔肥, 绝对唔系cheap cheap肥牛料, 仲有一粒半熟蛋, 野菜索晒寿喜烧汤底食一流呀, 仲跟埋加左味素嘅饭, 食到呢到我已经饱咗😝黑蒜油猪软骨拉面:另一款主食, 黑蒜味重, 虽然比唔上拉面专门店, 汤底较油, 猪软骨较韧身, 但面身搭够, 系九洲幼身拉面, 都几弹牙北海道牛乳奶冻:食完太饱, 完全唔记得仲有2个甜品, 仲叫埋单走🤣🤣 绿茶雪

精选二人前套餐 ($298)
以为主食之外的餐点会细细份, 单知份量全部都唔细!😦

蟹子沙津

海鲜野菜天妇罗

串烧拼盘

牛肉野菜寿喜烧

黑蒜油猪软骨拉面

北海道牛乳奶冻:食完太饱, 完全唔记得仲有2个甜品, 仲叫埋单走🤣🤣 绿茶雪糕正常唔多讲, 奶冻就几好食, 奶味浓郁又够嫩滑!☺️

板烧香蒜牛舌:由于我系烧牛舌控, 见咁抵食都叫碟黎食, 系薄切牛舌, 连铁板烧上, 个卖相有d似烧切片嘅肠仔XD 唔算好弹牙, 不过不失, 烧汁多咗少少, 食得多会有少少咸, 呢个价钱黎讲可以接受, 但下次会叫下其他小食XD😝
板烧香蒜牛舌

❗️P.S: 跟餐仲有两杯野饮, 大杯又解渴, 食完咁多野都未饮完, 呢个set真系劲抵食! 佢仲有豪华版2人前, 有埋刺身set同再多D野食, 我细食就真系搞唔掂😂😂
2021-06-24
用餐时段