2020-08-30 246 浏览
平时我带得屋企人食饭食得多,今次竟然系公公👴出声话带我地去食, 仔仔听到都 O哂咀🤷‍♂️,公公话因为上个月去老朋友👤的office 参观, 参观后果左楼下 cafe 食野,觉得唔错就带我地来,加上政府终于放宽到晚市可以食到9点🎉🎉🎉🎉,我地就一行4人去食饭了。系2人限聚令下餐厅见我地4人,都主动帮忙安排2人,2人一张枱, 隔离一下 好细心。呢到第一个比人的感觉好舒服💆‍♀️,因为有好多我喜欢的兔仔🐰装饰,墙壁又多兔仔🐇图案打卡绝对一流☺☺☺☺。讲返食物水准中上, 我地叫左以下几款食物:✡黑椒汁西冷牛扒配薯蓉 ~ 🐃牛扒煎得刚熟🥩, 点一点黑椒汁咬落肉质唔错, 而薯蓉就超出色,可能我偏心啦,因我不嬲系薯蓉控,佢呢到的薯蓉加左小小黑松露入口又滑又香,呢个配菜超对加分。✡蜜糖菠萝拌香拷猪鞍架配烧汁 ~ 🍍菠萝用加左小小蜜糖拷过,小小酸酸甜甜好开胃,而个🐖猪鞍架值得一赞,咬落够腍味道很好。✡柠檬忌廉汁拌香煎鲷鱼柳 ~ 煎香过的鲷鱼柳🐟 ,点一点🍋柠檬忌廉汁好夹, 啖啖鱼柳肉,岩哂公公,因佢每餐都要食鱼的。✡忌廉蟹肉意粉 ~ 仔仔最爱食意粉,螺丝粉果d, 佢一睇到餐牌有已经二话不说要食忌廉🦀蟹肉意

讲返食物水准中上, 我地叫左以下几款食物:

✡忌廉蟹肉意粉 ~ 仔仔最爱食意粉,螺丝粉果d, 佢一睇到餐牌有已经二话不说要食忌廉🦀蟹肉意粉了, 来到相当有惊喜,估唔到蟹肉份量都几多㖞。

✡凯撒沙律配鸡扒🐔 ~ 婆婆话晚餐点都要食d 菜先好,鸡扒煎得几好, 而凯撒汁另上,我觉得几好,因为未必人人喜欢咁多汁。

✡小食拼盘 (薯丝虾,网纸春卷,忌廉蟹肉薯饼,香茅鱼饼,芝士年糕)~ 即炸小食, 够哂香脆。

🎀花茶 ~ 公公岩哂, 一壶超香的花茶内里有一茶包另有玫瑰花。

🎀芒果乳酪 ~ 妈咪话好香芒果味。

🎀水果茶 ~ 好多水果, 茶味刚好,但下次可以叫小甜。

🎀焦糖泡沫朱古力 ~ 仔仔必点热朱古力, 上面仲要拉左个靓花 ,好饮又可以打卡。

整体好满意,下次会再帮衬。😊