2019-04-04
我和老公豬係上年尾搬左去新婚屋後,我們都冇黎食幾個月了,今晚我同老公豬突登一齊黎哥登堡找下寶登哥吹下水及慶祝下兒童節😂😂!黎到當然食黑椒牛柳餐(我)及食黑椒羊扒餐(老公),平時冇咩人可要求登哥仔話想要齊蒜茸汁+黑椒汁的,他好友善😊😊!我們坐低就幫我們落單,全部係1人套餐,包左餐包餐湯、扒、甜品+餐飲!我等左5-6分鐘就上左熱辣辣的餐包(配牛油)+足料羅宋餐湯,好多雜菜架,辣到惹味😋,之後都係等左5分鐘左右就快速上左牛柳,羊扒就等多幾分鐘架(煎得香嘛),食完就快速上埋甜品(青檸jelly配花奶)+餐飲(我們都飲椰汁大粒紅豆冰係必飲)😋😋😋!我的黑椒牛柳剛好係5成熟(這個熟成度最好食,個老闆推介的,曾經有記者訪問過他),有煎過2邊,入口即溶,好淋,老人家都食到,有牛味,不像莎*美咁落鬆肉粉個種嗱到梅的肉,薯條脆的,配菜夠熱!老公豬食的羊扒更2邊煎到好香口,又淋又好味,仲有少少羊肉淋滑的筋位,好正!😍估不到我們每一次去,它都可保持水準👍👍!怪不得今晚我們19:00去到就要排隊了,當時餐廳入面已爆場,排我們後面的都有不少人,不過d員工超快手,我們排左10分鐘左右好快就入到去食了,之後不停有5-
我們坐低就幫我們落單,全部係1人套餐,包左餐包餐湯、扒、甜品+餐飲!我等左5-6分鐘就上左熱辣辣的餐包(配牛油)+足料羅宋餐湯,好多雜菜架,辣到惹味😋,之後都係等左5分鐘左右就快速上左牛柳,羊扒就等多幾分鐘架(煎得香嘛),食完就快速上埋甜品(青檸jelly配花奶)+餐飲(我們都飲椰汁大粒紅豆冰係必飲)😋😋😋!我的黑椒牛柳剛好係5成熟(這個熟成度最好食,個老闆推介的,曾經有記者訪問過他),有煎過2邊,入口即溶,好淋,老人家都食到,有牛味,不像莎*美咁落鬆肉粉個種嗱到梅的肉,薯條脆的,配菜夠熱!老公豬食的羊扒更2邊煎到好香口,又淋又好味,仲有少少羊肉淋滑的筋位,好正!😍估不到我們每一次去,它都可保持水準👍👍!怪不得今晚我們19:00去到就要排隊了,當時餐廳入面已爆場,排我們後面的都有不少人,不過d員工超快手,我們排左10分鐘左右好快就入到去食了,之後不停有5-6人咁放入去(個個大叔都好快手但冇黑面),個老闆黎落單都好幽默😁,到我們20:00走時,門口都有10幾人排緊隊😯😮!講真這個價錢這個質素,除了這扒房都冇第二間做到!這扒房其實開左好多年,日日爆場,特別係星期六日及紅假前,不過我每一次黎到都不見有大型行李箱,慶幸冇見過拿行李箱的內地遊客,但我就見過周聰(tvb明星)同他d家人黎食,有時又周不時見到其他明星,外國人都有,哈哈~估不到我們食左幾年,它都keep到水準,全部嘢都熱辣辣,一直冇加到價又不收加一,2人共食左260元乍(晚市扒餐套餐)😁😁,今餐我付款都感覺超值!😍下一次我們又有咩慶祝都會黎這裡食!😋😋😋
(下午茶的焗豬排飯及焗肉醬意粉都好好食,我2樣都食過了,好有兒時的味道!😋)